Toulaví psi z Ruska: Už byli modří, růžoví a teď... Zezelenali! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Toulaví psi z Ruska: Už byli modří, růžoví a teď... Zezelenali!

Modrou barvu kožichů zřejmě získali po otření o zbytky síranu měďnatého (modrá skalice). Většinu zvířat prohlédli veterináři a jsou prý v pořádku.
Modrou barvu kožichů zřejmě získali po otření o zbytky síranu měďnatého (modrá skalice). Většinu zvířat prohlédli veterináři a jsou prý v pořádku. (Foto Getty Images, Profimedia.cz)

Venku roztává poslední sníh, sluníčko probouzí přírodu ze zimního spánku a brzy se šedivá krajina zase zbarví díky prvním kvítkům... To v ruském Dzeržinsku sice stále mrzne, až praští, zato tam ale toulavá psiska hýři všemi barvami. Ano, čtete správně! Nejdřív byli hafani modří, pak růžoví a teď zrovna mají kožichy zelené!

Smečka barevných psů je už nějakou dobu hitem sociálních sítí a její fotky se bleskurychle šíří po celém světě. „Procházel jsem se u továrny a vidím dva modré psy. Tak krásná srst, jako modrý norek. Pak jsem uviděl dalšího, nebyli agresivní ani nemocní. Je mi už 72 let a nikdy jsem takový zázrak ještě neviděl,“ hlásil z okolí Nižného Novgorodu Nikolaj Bondarenko. Novou rasu duhových psů se ale soudruhům z Ruska vyšlechtit nepodařilo. To se jen hafani zřejmě zaběhli do nedaleké chemičky, kde se dřív vyráběla kyselina kyanovodíková... Podle veterinářů jsou ale zvířata naštěstí v pořádku a žádné chemické popáleniny na tělech nemají.

Každý pes jiná ves

Kromě Dzeržinsku, který je jedním z nejznečištěnějších měst světa a dřív se mu přezdívalo město chemiků, mají nově zelené psy i ve 460 kilometrů vzdáleném Podolsku. Patrně i tam zvědavá a hladová psiska zavítala do některé z opuštěných fabrik, kde přišla do styku s barvivem.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.