Přišli o domov i všechny věci: Od sauny nám shořel dům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Přišli o domov i všechny věci: Od sauny nám shořel dům!

Oheň zničil celou střechu a velkou část domu.
Oheň zničil celou střechu a velkou část domu. (Foto Aha! – Slávka Červená)

Designér nábytku měl jednání v Praze, když mu zazvonil mobil. Soused Antonínu Malúšovi (65) oznámil, že mu hoří celý dům. Když majitel domu přijel zpět do Zlína, dům byl zničený a jeho popálená žena byla v nemocnici.

Z domu v řadové zástavbě šlehaly plameny do výšky několika metrů. „Byla to bohužel moje vina. Zapnula jsem saunu, která je součástí koupelny, a šla do mezipatra vařit. Jenže v blízkosti kamen sauny zůstal opomenutý asi nějaký textil. Když jsem pak otevřela dveře, ožehlo mě to,“ přiblížila Anna Malúšová (64). Ta byla při požáru popálená a ohořely jí vlasy. Z nemocnice je už doma.

Vyvedli ven rodiče

Paní domu vyběhla ven, aby zavolala hasiče. „Ale tak se mi třásly ruce, že jsem požádala okolo projíždějícího řidiče. Pak jsem šla pro mé rodiče (85), kteří bydlí ve spodní části,“ přiblížila. Řidičem, který pomohl, byl Lukáš Lekeš (36). Ten s přítelkyní Zuzkou (34) pomohl vyvést starší pár ven. „Paní domu se snažila zachraňovat věci, ale už padala skla z oken. Šel jsem pro ni. Bylo to peklo,“ vzpomínal.

Všechno shořelo

„Je to hrůza, ale jsem rád, že manželce se nic vážného nestalo, ani nikomu dalšímu. Jak otevřela nahoře dveře, vytvořil se komínový efekt a totálně vše shořelo,“ vysvětlil Aha! známý designér nábytku. „Toto zbylo z mých 20 obleků a dalšího oblečení. V sušárně jsou jen dvoje trenky a triko. Problém je, že teď skoro nic na sebe nemám a nic se nedá koupit,“ podotkl.

Škoda za 1,5 milionu

Dům je nyní neobyvatelný a útočiště najde rodina u dcery. „To ale na dlouho nejde. Rodiče potřebují péči a dcera má také svoji rodinu,“ řekla paní Anna. Majitelé přišli i o cenné grafické listy a jedinečné vybavení, které si Antonín zhotovil sám. Předběžná škoda byla vyčíslena na 1,5 milionu. Hasiči potvrdili, že za oheň může nedbalost při manipulaci se saunou.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.