Babiš po druhé injekci: K očkování se v únoru nepřihlásíte | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Babiš po druhé injekci: K očkování se v únoru nepřihlásíte

Premiér Andrej Babiš (ANO) dostal druhou dávku vakcíny proti koronaviru (24.1.2021)
Premiér Andrej Babiš (ANO) dostal druhou dávku vakcíny proti koronaviru (24.1.2021) (Úřad vlády ČR)

S pokračujícím výpadkem dodávek vakcín začalo být zřejmé, že očkování podle původních plánů neproběhne. Že mladší zájemci o injekci zatím mají utrum, včera definitivně potvrdil premiér Andrej Babiš (66, ANO).

Zdravotníci v nemocnicích, senioři nad 80 let a od 1. února i mladší lidé bez zdravotních komplikací. Takový byl původní harmonogram, podle kterého se lidé měli přes registrační systém k vakcinaci přihásit. A zatímco u prioritních skupin osob už očkování jakž takž probíhá, ostatní se k vakcíně hned tak nedostanou.

„My určitě nebudeme otevírat nějaké nové registrace, myslím kategorie občanů, protože zkrátka tuto kategorii (nad 80 let) budeme očkovat dlouho... Aspoň za mě není žádný plán, že bychom otevírali nějaké nové věkové kategorie z hlediska očkování,“ uvedl premiér poté, co v Ústřední vojenské nemocnici dostal svou druhou dávku vakcíny.

Už v sobotu ministr zdravotnictví Jan Blatný (50, za ANO) avizoval, že očkovacích látek od firem Pfizer/BioNTech dorazí v následujících týdnech o pětinu méně, než bylo sjednáno. Původně plánovaný počet dávek očkovací látky by se měl dorovnat do poloviny února, pak by se měl zvýšit. Česko dostalo zatím kolem čtvrt milionu dávek vakcíny. Podle premiéra je naočkovaných 192 tisíc...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.