Masakr na silnici: Řidič (65) srazil prase a osm selátek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Masakr na silnici: Řidič (65) srazil prase a osm selátek!

Řidič škodovky měl obrovskou smůlu, přejel najednou devět prasat.
Řidič škodovky měl obrovskou smůlu, přejel najednou devět prasat.

VOZNICE – Nepříjemný zážitek a velkou škodu utrpěl řidič (65), který se v noci na hlavní silnici spojující Prahu se Strakonicemi poblíž obce Voznice střetl se stádem divokých prasat.


„Došlo ke srážce vozidla s prasaty a na zemi v krvi zůstala bachyně a osm selat,“ popsala nehodu příbramská policejní mluvčí Lenka Pavlová. Řidič vyvázl bez zranění, na jeho zdemolovaném superbu ale vyčíslili policisté škodu na 72 tisíc korun. „Je období honů a divoká prasata se přesunují z místa na místo. Byla navíc tma a bachyni možná zlákala světla, takže se zastavila na silnici a s ní i její selata,“ vysvětlil možnou příčinu nehody lesník Luděk Kuřík.

Kliknutím zvětšeteOchránci přírody varují, že na podzim končí pod koly aut každoročně tisíce živočichů. Kliknutím zvětšete„Kvůli práci na polích se stěhují do klidnějšího prostředí a to se jim stane osudným,“ říká ochránce Pavel Moulis s tím, že nejčastěji umírají ježci, kuny, sovy, zajíci i jeleni. Pokud zvíře srážku přežije, jdou náklady na jeho vyléčení do tisíců korun. Například vyléčení zlomeného křídla stojí minimálně 5 tisíc korun.


Autor: (sme)
Foto pro Aha! – Policie ČR, Pavel Moulis

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.