Sníh lidem zkomplikoval život: Sanitka se převrátila na bok | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Sníh lidem zkomplikoval život: Sanitka se převrátila na bok

Sanitka se třemi pacienty havarovala: Dva lidé se zranili
Sanitka se třemi pacienty havarovala: Dva lidé se zranili (HZS Královehradeckého kraje)

Bílá nadílka potrápila nejen jih Čech. Problémy řešili silničáři, hasiči i energetici po celém Česku. Některé horské silnice se uzavřely pro kamiony. Havarovala i sanitka.

Kvůli stromům, které nevydržely tíhu mokrého sněhu a zřítily se na dráty vysokého napětí, bylo bez elektřiny na 3000 domácností. Nejvíc práce měli energetici na Vysočině. Hasiči zase museli vyprošťovat auta z příkopů. Na kluzké zasněžené silnici u obce Dobré na Rychnovsku havarovala také přepravní sanitka se třemi pacienty.

„Zdravotničtí záchranáři si z havarované sanitky převzali do péče dva zraněné lidi,“ popsala mluvčí hasičů Martina Götzová. Provoz na dálnici D1 včera nad ránem zastavila na dvě hodiny u Větrného Jeníkova nehoda kamionu, který zablokoval všechny jízdní pruhy. Sjet z dálnice na místní okresky nebylo kvůli počasí možné, na místě se proto tvořila dlouhá kolona. Pro kamiony se pak raději úplně zavřela silnice přes Oldřichovské sedlo z Mníšku do Raspenavy na Liberecku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.