Smrtelná nehoda na Šumavě: V sanitce zemřela pacientka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Smrtelná nehoda na Šumavě: V sanitce zemřela pacientka!

Následky nehody sanitky na Šumavě byly tragické.
Následky nehody sanitky na Šumavě byly tragické. (Foto Policie ČR)

Sanitka sjela na rovném úseku ze silnice a převrátila se na bok. Seniorka (†84) nehodu nepřežila, druhý pacient (84) se lehce zranil.

Tragédií skončil převoz dvou pacientů v sanitním voze Dopravní zdravotní služby mezi obcemi Chlum a Volary. Operátoři zdravotnické záchranné služby přijali informaci o nehodě krátce před půl osmou ráno.

Zranění hlavy

„Při příjezdu nalezli záchranáři ve vozidle zaklíněné dva pacienty. Žena utrpěla závažná poranění hlavy a zasahující lékař mohl pouze konstatovat její smrt,“ řekla mluvčí jihočeské záchranky Petra Kafková. Druhý pacient měl štěstí. Jeho zranění na ruce a těle byla lehká, skončil na úrazovém oddělení prachatické nemocnice.

Příčinu neznají

Řidič z havarovaného vozu zraněn nebyl. Rozvinula se ale u něj těžká posttraumatická stresová reakce a záchranáři ho také museli převézt do zdravotnického zařízení. „Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Proč k nehodě došlo, zjišťují dopravní policisté,“ řekla policistka Lenka Krausová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.