Zavíráme?! Česko je jen krůček od čtvrtého stupně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zavíráme?! Česko je jen krůček od čtvrtého stupně

Tiskovka po jednání vlády: Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO)
Tiskovka po jednání vlády: Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) (Úřad vlády ČR)

Tvrdá opatření, zákaz nočního vycházení a návrat dětí k domácímu vyučování. To všechno může Česko potkat už příští týden. O tom, zda si budeme muset opět zvykat na 4. stupeň systému PES, rozhodne v pondělí vláda.

Pokud kabinet v pondělí přijme návrh ministra zdravotnictví Jana Blatného (50, za ANO), v Česku začnou znovu platit opatření odpovídající čtvrtému stupni systému PES. Výjimku mají dostat obchody a služby, které budou nadále dodržovat omezení týkající se počtu osob na metry čtvereční. „Pravděpodobně to bude od druhé poloviny nebo konce příštího týdne,“ uvedl včera Blatný. Povolené pak mají zůstat návštěvy v domovech pro seniory.

Blatný vládě navrhne přesun ČR zpět do 4. stupně "psa": Hospody chce zavřít, malé obchody nechat otevřené

Video se připravuje ...

Podmínkou bude negativní test a respirátor. Omezí se naopak noční vycházení, setkávání osob, provoz škol, sportoviště nebo hotely a restaurace. Ministr mimo jiné zdůraznil, aby lidé před vánoční návštěvou babiček a dědečků podstoupili antigenní testování. To má být pro všechny přístupné od 18. prosince. „Nejlepším dárkem pro prarodiče je sada respirátorů FFP2. Může jim zachránit život nebo je ochránit před hospitalizací,“ doplnil ministr.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.