Hospody musí zavírat už ve 20 hodin: Protesty a rebélie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hospody musí zavírat už ve 20 hodin: Protesty a rebélie!

Protest inicioval majitel restaurace Malý Janek.
Protest inicioval majitel restaurace Malý Janek. (Foto ČTK/Ondřej Hájek, fotografové Aha! )

Po dlouhém zákazu teprve před týdnem hospodští otevřeli. Netrvalo ale dlouho a už se musí přizpůsobovat dalším změnám. Hospody a restaurace musí zavírat už ve 20 hodin. Některé podniky o osmé na protest nezavřely.

Bary, restaurace a další stravovací zařízení musí od středy nově zavírat nejpozději ve 20.00 včetně výdejních okének. A to i přesto, že protiepidemický systém PES zůstal ve 3. stupni, podle něhož by měly mít provozovny otevřeno až do 22. hodiny. Některé proto přichystaly protestní akci nazvanou »Chcíplý pes« a rozhodly se nezavírat. Během kontroly natrefila policie na 16 podniků (z 4189 kontrolovaných), které ve středu porušily vládní nařízení. „V deseti případech bylo porušení nahlášeno správnímu orgánu, uložena byla jedna bloková pokuta a v pěti případech byl prohřešek vyřešen domluvou,“ uvedli policisté na Twitteru.

Víte, že...

...za porušení vládních nařízení hrozí majitelům podniků až třímilionová pokuta?

Praha: Manipulují s našimi právy

Otevřená zůstala i smíchovská tankovna U Zlatého Jelena. Podle provozní podniku Oldřicha Tlustého bude otevřeno i další dny minimálně do 22.00, jak ukládá třetí stupeň protiepidemického systému PES. Nerespektovat nařízení se rozhodla také restaurace Šeberák v Kunraticích. „Důvodem naší neposlušnosti je ztráta důvěry v naší vládu, která bez jasných, prokazatelných podkladů manipuluje s naší svobodou a našimi právy,“ napsali provozovatelé na Facebooku.

Příbramsko: Účel jsme splnili

Hosty vítala i pivovarská restaurace Malý Janek v Jincích na Příbramsku, kterou zdobila česká vlajka. Akci zhruba do hodiny ukončila policie. „My chápeme, že jak hygiena, tak Policie České republiky vykonávají svou povinnost. Vyklidili jsme prostor. Účel to snad splnilo a doufám, že se vláda chytne za nos,“ řekl majitel podniku Jiří Janeček.

Ostrava: Jenom zapomněli zamknout

Na 200 restaurací kontrolovali ostravští strážníci. Zavírací dobu nedodržel pouze majitel pivnice U Rady, který se připojil k protestu, jenž inicioval majitel restaurace Malý Janek v Jincích. „Mimo to jsme zaznamenali ještě jednu otevřenou restauraci. V podniku ale nebyli žádní hosté. Personál jen zapomněl zavřít. Nezjistili jsme žádné protiprávní jednání,“ řekl mluvčí městské policie Jindřich Machů s tím, že tato situace nebude mít pro provozovatele žádný dopad.

Celý článek naleznete v tištěné podobě deníku Aha!

 



Přečtěte si
krkoun
12. 12. 2020 • 11:33

Je to správné rozhodnutí.Blatný vám dokáže,že ten koronáč vychází do ulic až po 20té hodině. "To je ale blb" Hlavně chodí do hospod.

krkoun
12. 12. 2020 • 11:30

Je to správné rozhodnutí.Blatný vám dokáže,že ten koronáč vychází do ulic až po 20té hodině. "To je ale blb"

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.