Seniorka vyklepala povlečení z okna a s ním i 100 tisíc: Okradli ji i sousedi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Seniorka vyklepala povlečení z okna a s ním i 100 tisíc: Okradli ji i sousedi!

Seniorka v Ostravě omylem vyklepala z okna 100 tisíc. Část posbírali sousedé, důchodkyni ale nic nevrátili.
Seniorka v Ostravě omylem vyklepala z okna 100 tisíc. Část posbírali sousedé, důchodkyni ale nic nevrátili. (Foto Blesk - Michal Charbulák a profimedia.cz)

Zázrak v Ostravě-Zábřehu, peníze tady padaly z nebe? Žádný zázrak, obyčejná chyba seniorky. A poté hned následovala lidská chamtivost. Na prachy letící z paneláku se totiž okamžitě vrhli kolemjdoucí. K slzám tak dohnali starou paní. Ta omylem vysypala z okna své životní úspory – 100 tisíc!

Peníze měla žena uložené v pouzdře a z okna domu na Jugoslávské ulici je »vyhodila« velmi kuriózně. „Měla jsem je v posteli pod povlečením, s manželem jsme se dohodli, že podělíme děti. Chtěli jsme to povlečení vyklepat. A tak se to stalo,“ řekla žena pro TV Nova.

Brali po hrstech

Při klepání pouzdro vypadlo, rozevřelo se a z něho začaly pršet tisícovky a dvoutisícovky. Lidé na ulici se na nečekanou nadílku bankovek okamžitě vrhli. „Sbírali asi tři lidi od nás z baráku a nějaký cizí starší muž se psem. Ten sebral alespoň 15 tisíc. Já myslela, že je to nějaký fór, později jsem se dozvěděla, že peníze byly pravé,“ řekla sousedka, která tuto krádež viděla.

Vrátí peníze?

„Že jsou peníze pryč, jsem si všimla později. Venku už byla tma, s baterkou jsem pěníze hledala, ale marně,“ řekla nešťastná seniorka. Se ženou většina jejich sousedů a lidí z řad veřejnosti soucítí a apelují na nepoctivce, kteří si peníze nechali, aby je vrátili.

Policie má stopy

Pro sběrače cizích peněz nemá dobré zprávy policie. „Povedly se zajistit stopy a kamerové záznamy, které se nyní vyhodnocují,“ uvedla policistka Eva Michalíková. Ta rovněž apeluje na jejich poctivost. „Každá věc někomu patří, proto žádáme veřejnost o pomoc při navrácení peněz do správných rukou,“ dodala Michalíková.

Chytí se za nos?

Zda se všichni »nálezci« chytnou za nos, ale jisté není. „Jednou z možných variant může být zkratovité jednání, proto nálezce může mít strach peníze odevzdat,“ podotkla policistka Eva Michalíková. Za zatajení věci sice může hrozit až rok vězení, ale pokud v tomto případě peníze odevzdají policii, mohli by vyváznout i bez trestu.

Byli jste svědky?

Svědci či lidé, kteří si peníze nechali, se mohou obrátit na linku 158 a 974 728 201 či na nejbližší policejní služebnu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.