Až 15 000 lidí může ztratit zaměstnání! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Až 15 000 lidí může ztratit zaměstnání!

.
(SAZKA)

Společnost Sazka bojuje o budoucnost tradičních loterií. Pokud by prošel návrh na zvýšení loterní daně z 35 % na 55 %, znamenalo by to mimo jiné uzavření až 5 000 prodejních míst s terminálem Sazky. O práci by tak přišly tisíce lidí po celé republice.

Hry Sazky baví Čechy už přes 60 let. Každý rok rozdá Sazka desítky milionů výher v řádu několika miliard korun. Dlouholetou tradici nyní ohrožuje opakované zvýšení loterní daně. Sazka by v případě nové 55% sazby musela přistoupit k drastickým opatřením, které zahrnují například ukončení prodeje stíracích losů a útlum populární Sportky.

Takové změny samozřejmě způsobí obrovský pokles zájmu sázejících, a tedy i propad příjmů pro prodejce v trafikách a jiných místech s terminálem Sazky. Drtivá část trafikantů je právě na losech a Sportce existenčně závislá. Kvůli výpadku pravidelných peněz od Sazky budou velmi pravděpodobně obchodníci nuceni prodejny zavřít a propustit své zaměstnance. Ohroženo je tak až 15 000 pracovních pozic.

Z mnoha malých měst a vesnic po celé republice současně zmizí místa, která tam lidem nahrazovala služby chybějící České pošty.

O tom, jestli se tento černý scénář začne naplňovat rozhodnou poslanci při hlasování, které začíná 18. listopadu. Pomozte jedné z nejznámějších českých firem zachovat současnou podobu. Svou podporu můžete vyjádřit na stránce www.zasazku.cz.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.