Záložní špitál v Letňanech armáda dokončila | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Záložní špitál v Letňanech armáda dokončila

Nemocnice je připravena zahájit provoz.
Nemocnice je připravena zahájit provoz. (Foto Aha! – Pavlína Horáková)

Záložní nemocnice v pražských Letňanech je kompletní! Zařízení má sloužit pro pacienty s koronavirem, kteří už nepotřebují intenzivní péči. V provozu ale bude až tehdy, kdy dojde kapacita »kamenných nemocnic«.

Lazaret nabídne celkem 500 lůžek, z nichž 10 bude pro těžké případy. Lékaři budou mít k dispozici i dvě laboratoře, rentgen, tomograf nebo dekontaminační linku. V plném provozu se počítá s dvěmi stovkami zdravotníků, zatím však bude nemocnice ve spícím režimu. K aktivaci by ale mohlo dojít v průběhu tří týdnů. „Řítíme se do krize zdravotnictví,“ řekl včera v Otázkách Václava Moravce končící ministr zdravotnictví Roman Prymula (56, za ANO). Záložní nemocnice pro 320 pacientů vzniká také na brněnském výstavišti. „Situace je vážná a už se nemůže čekat na zadání z vládní úrovně,“ řekla primátorka města Markéta Vaňková (43, ODS).

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.