Italská policie v akci: Pacientovi vezli ledvinu v »lambu« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Italská policie v akci: Pacientovi vezli ledvinu v »lambu«

Tímhle žihadlem od státní policie teď jezdí strážníci z Padovy.
Tímhle žihadlem od státní policie teď jezdí strážníci z Padovy. (Foto Policie Padova)

Policisté z německého seriálu Kobra 11 se proslavili honičkami v luxusních kárách. Jejich revírem byla dálnice, jejich tempo bylo vražedné... A to samé by se teď dalo říct i o policii v Itálii. Ta ale místo zlodějů závodí s časem!

Právě ten byl nejdůležitější pro pacienta, který akutně potřeboval transplantaci ledvin. A jak mu nový orgán rychle dopravit? Co třeba žihadlem Lamborghini Huracán, které je schopno svištět rychlostí až 325 km/h! Strážníci do něj naložili vzácný náklad, zapnuli sirénu, majáček, dupli na pedál a vydali se na záchrannou misi.

Běžně cesta ze severoitalské Padovy do Říma trvá kolem pěti hodin, policisté ji ale zvládli pokořit v rekordním čase. Po třech hodinách už stáli před špitálem a předávali kufřík s ledvinami lékařům, kteří tak mohli pokračovat v urgentní operaci. Nový policejní sporťák s výkonem 610 koňských sil je speciálně upraven pro záchranu životů. V jeho kufru totiž najdete chladicí zařízení pro přepravu orgánů, ale i defibrilátor pro akutní záchranu. 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.