Labe vydalo zoufalý vzkaz v lahvi: Prosím srdcem o pomoc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Labe vydalo zoufalý vzkaz v lahvi: Prosím srdcem o pomoc!

K dopisu byl přiložen přívěsek v podobě stříbrného křížku.
K dopisu byl přiložen přívěsek v podobě stříbrného křížku. (Foto Facebook, ara)

Zoufalství, bolest a bezmoc obsahují řádky dopisu nalezeného rybářem v Labi u Malého Března. Stovky lidí se nyní snaží najít pisatele, obávají se ale, že může být pozdě.

Vzkaz plný beznaděje našel během rybaření otec Michaely Frajerové. Žena neváhala a jeho obsah zveřejnila na Facebooku ve snaze najít pisatele. „Zajímalo by mě, kdo to byl a jak bych ji mohla pomoci,“ napsala k fotografiím. „Přiložen byl přívěsek, křížek,“ dodala s tím, že list papíru se ukrýval ve specifické lahvi, kterou by pravý autor měl umět popsat. Informaci okamžitě sdílely stovky lidí.

Někteří přidali slova podpory. Jiní spekulují, že dopis datovaný 7. srpna mohl napsat muž (†59), který na ústeckém sídlišti Krásné Březno 5. září v šestém podlaží osmipodlažního domu založil požár a poté spáchal sebevraždu skokem z okna. „Nás o dopisu zatím nikdo neinformoval,“ řekla Aha! policistka Veronika Hyšplerová. „Nálezce podobného vzkazu plného smutku prosíme, aby jej vždy přinesl na naši služebnu,“ dodala.

Srdce a kříž

Vzkaz nalezený v láhvi je voláním o pomoc. Pisatel se v něm svěřuje: „Nikdo nikde, tam, kde něco bylo, nic není. Noc, den, realita, sen se najednou zdá jako nepovedený sen, ze kterého si přeji ven,“ píše se v něm například. „Všechno rozpadlý jak hrad z písku a zároveň pocit, že už nemůžu vážně dále.“ A končí prosbou: „Slzy za ty, co mě stály úplně všechno. Prosím srdcem o pomoc. Slova, který pro některý neznamenají moc. Ale pro mě víc než dost. Amen!“ Místo podpisu je obrázek křížku v srdci probodnutém šípem.

Nejste na to sami

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.