Grimasa goriláka Richarda obletěla svět: Elvis žije! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Grimasa goriláka Richarda obletěla svět: Elvis žije!

„Snímek gorily ze světoznámé zoo se stal virálním poté, co amatérská fotografka zachytila masivního savce, který zvlnil rty jako Elvis Presley,“ napsala americká zpravodajská stanice Fox News.
„Snímek gorily ze světoznámé zoo se stal virálním poté, co amatérská fotografka zachytila masivního savce, který zvlnil rty jako Elvis Presley,“ napsala americká zpravodajská stanice Fox News. (Foto Zoo Praha/Petr Hamerník, Profimedia.cz)

Ta podoba! Gorilí samec Richard ze Zoo Praha a zpěvák Elvis Presley jako by si z oka vypadli. Snímek Richarda s grimasou připomínající legendárního krále popu obletěl celý svět.

Zvlněné rty a ležérní držení petržele místo mikrofonu, Richard v sobě hvězdu nezapře. Chybí mu už jen božký hlas. Avšak i bez něj zaujal na snímku milovnice pražské zoo Lucie Štěpničkové britskou tisková agentura SWNS. Obrázek okamžitě rozvířil mezinárodní vody internetu a sociálních sítí. Zveřejnila ho i americká zpravodajská stanice Fox News. Richarda tím katapultovala na žebříček nejznámějších fotografií zvířat na světě. Lucie byla zřejmě Richardovi sympatická. Vyfotit ho znamená podle vrchního chovatele goril Martina Vojáčka značný úspěch „Nemá velké fotoaparáty a kamery v lásce. Jakmile je zahlédne, nechá pouze párkrát cvaknout spoušť a hned se otáčí zády,“ vysvětluje.



Přečtěte si
majojo
1. 10. 2020 • 19:58

Ale houby Elvis, to je jasnej Mike Jagger!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.