Fotografka Kristýna K. (†23): Zřítila se ze 150 metrů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Fotografka Kristýna K. (†23): Zřítila se ze 150 metrů

Usměvavá Kristýna byla talentovanou fotografkou.
Usměvavá Kristýna byla talentovanou fotografkou. (Foto Facebook, Kristýna K., ara)

Největší vášeň se jí stala osudnou! Fotografka Kristýna K. (†23) zemřela v rakouských Alpách poté, co se při pózování na snímek zřítila ze 150 metrů.

Všechny příbuzné, přátele i klienty mladé fotografky zpráva zdrtila. K neštěstí došlo v úterý 25. srpna v rakouských Alpách, kde Kristýna K. trávila dovolenou s přítelem a dvěma psy.

Na místě mrtvá

„Všichni se ten den vydali na vrchol Deneck na severu Štýrska. Cestou od jezera Kaltenbachsee se dívka chtěla vyfotografovat. Při pózování však mladá umělkyně uklouzla a zřítila se ze 150 metrů. Svým zraněním na místě podlehla,“ uvedl rakouský tisk.

Vždy usměvavá

Náhlá smrt tvrdě dolehla na Kristýniny blízké i na spolupracovníky z fotografické branže. „Všichni si ji pamatujeme jako talentovanou a vždy usměvavou psí mámu. Stejně tak na ni budeme vždy s úsměvem vzpomínat,“ uvedli kolegové z pražského Foto Škoda.

Užívala dne

„Rozhodně by nechtěla, aby z nás někdo truchlil. Taková ona prostě byla. Vždycky veselá, plná života a s nevyčerpatelnou zásobou střelených nápadů,“ napsal v dojemném rozloučení dívčin partner David. „Byla ztělesněním přísloví Užívej dne,“ dodal.

Rozloučení zítra

„Náš žal nejde slovy vůbec vyjádřit a je velmi těžké se nadechnout, jít dál, natož pak vstát,“ uvedli zdrcení příbuzní. „Díky tomu, jaká jsi byla, budeš napořád součástí naších srdcí a životů,“ doplnili vzkaz přátelé. Poslední rozloučení s Kristýnou proběhne zítra v obřadní síni olomouckého krematoria.

Dva psi a foťák...

Pro Kristýnu, která dokázala svět kolem sebe vidět v nejhezčích odstínech, bylo fotografování doslova vášní. Věnovala se mu od roku 2013, nejčastěji mířila objektivem na psy, koně, ale zaznamenávala i produkty a svatby. „Často mě uvidíte s mým australským ovčákem Charliem a Woodym někde na cestách s foťákem v ruce. Kluci jsou zároveň mými nejvěrnějšími modely. Co miluji na fotografování je to, že zachytí moment, který je navždy pryč, avšak my si jej můžeme kdykoli snadno připomenout,“ uváděla ve svých vizitkách.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.