Dramatický zásah na D1: Policisté hledali uprchlíky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Dramatický zásah na D1: Policisté hledali uprchlíky

Řidiče tohoto zaparkovaného bulharského kamionu probudily podezřelé zvuky. V návěsu bylo pět afghánských mužů.
Řidiče tohoto zaparkovaného bulharského kamionu probudily podezřelé zvuky. V návěsu bylo pět afghánských mužů. (Foto Policie ČR)

Z nákladového prostoru bulharského kamionu, zaparkovaného na odpočívadle na dálnici D1, se začaly ozývat podezřelé zvuky. Řidič měl podezření, že by mohl mít v návěsu nezvané pasažéry.

„Spojil se se svým domovským dispečerem, který vzápětí požádal o pomoc českou policii,“ uvedla policistka Dana Čírtková. Na místo okamžitě vyrazily policejní hlídky. To už se však na řidiče z nákladového prostoru vyřítilo pět mladých mužů, kteří se okamžitě rozprchli po parkovišti. Muži zákona nasadili na stopy uprchlíků policejní psy. „Dvojici mladíků dálniční policisté zadrželi v Měříně na Žďársku, trojici dalších našel policejní pes ukrytou pod dálničním mostem nedaleko parkoviště,“ popsala zákrok Čírtková. Policisté u zadržených nenašli žádné doklady. Čtveřice předpokládaných mladistvých ale pochází z Afgánistánu. Dospělý muž, který je doprovázel, bude nyní vyhoštěn z území Evropské unie.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.