Ministr Havlíček varuje mašinfíry: Po projetí na červenou vyhazov! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Ministr Havlíček varuje mašinfíry: Po projetí na červenou vyhazov!

Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček
Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (Reprofoto ČT24)

Pozastavení nebo odebrání licence bude hrozit strojvedoucím, kteří opakovaně projedou návěstidla na červenou. Včera to řekl ministr dopravy a také průmyslu a obchodu Karel Havlíček (50, za ANO).

Ministerstvo dopravy si od nového zpřísnění slibuje zvýšení bezpečnosti provozu na železnici. Přísnější dohled bude čekat strojvůdce také nad jejich pracovní dobou. Mnohdy ji totiž překračují tím, že ve volném čase řídí vlak jiného dopravce. Délka směny železničáře tak má dostat jasná pravidla. „Jasně se stanoví délka směny, a to tak, že bude maximálně 13 hodin a tolik diskutovaná režijní jízda bude vždy nad tím. Jednoznačně ukotvíme to, že délka směny může být prodloužena maximálně o dobu trvání režijní jízdy,“ řekl ministr s tím, že definitivní verze pro dobu odpočinku je šest hodin. Do ní se nebude započítávat cesta do práce a z práce. Havlíček nechá také prověřit stav všech železničních a silničních mostů. Nově má vzniknout pozice, která bude jejich bezpečnost mít na starosti.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.