Vyhodila synka (†22 měs.) ze čtvrtého patra: Soud matce snížil trest o rok a půl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vyhodila synka (†22 měs.) ze čtvrtého patra: Soud matce snížil trest o rok a půl!

 (Shutterstock, Miller County Sheriff’s Office)

Vyhodila synka Martínka (†22 měs.) z okna a skočila za ním. Chlapeček nepřežil a jeho máma Lenka (28) si za to měla odsedět 17,5 roku. Vrchní soud v Praze ženě ale včera trest snížil na 16 let.

„Nedokážu si představit, že bych synovi něco udělala. Proč bych to dělala? Vždyť on přece za nic nemohl. Jaký by k tomu měl kdokoliv proboha důvod?“ vzlykala včera obžalovaná v soudní síni. Dítě bylo podle jejích slov to nejlepší, co ji v životě potkalo. K neštěstí došlo 6. listopadu 2018 po páté ráno na sídlišti v Českých Budějovicích, kde bydlel Martínkův otec. Matka dítěte s nimi tehdy už nežila, ale přišla na návštěvu. Expartner jí oznámil, že chce odjet pracovat do Nizozemska a že by mohl vzít syna s sebou. Žena popadla Martínka a hlavičkou napřed ho vyhodila ze čtvrtého patra. Dopadl na zem z výšky 12,3 metru a na místě zemřel. Žena vyskočila za dítětem a utrpěla při pádu těžká zranění.

Pomstu neprokázali
Znalec z oboru psychologie došel k závěru, že žena s dvěma inženýrskými tituly netrpí žádnou duševní chorobou ani poruchou. Jednala prý v afektu, pod tíhou dlouhodobě nepříznivých vztahů s partnerem. Podle psychologa mohla být motivem činu pomsta. To se ale podle soudu prokázat nepodařilo.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.