Tragédie na svatbě: Nevěsta se udusila | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tragédie na svatbě: Nevěsta se udusila

Během focení byla ještě nevěsta v pořádku.
Během focení byla ještě nevěsta v pořádku. (Foto Caricyno, nevesta.info, Profimedia.cz)

Vysněná luxusní svatba v přepychovom ruském paláci Caricyno se změnila z oslavy lásky dvou mladých lidí v těžko uvěřitelnou tragédii. Nevěsta Alexandra Jerochovová (†25) zemřela přímo před zraky šokovaných svatebčanů.

Všechno na pohádkové ruské veselce probíhalo podle plánu, dokud si nevěsta nedopřála dezert. Studentka ekonomie na prestižní moskevské Prezidentské univerzitě se pak během extrémně silného záchvatu udusila přímo na svatební tabuli. Stalo se tak poté, co snědla koláč s ořechy, na které trpěla odmalička alergií. Rodina zesnulé mladé ženy podle britského deníku The Daily Mail tvrdí, že kuchaře a pekaře upozornili na to, aby do sladkostí kvůli nevěstině silné alergii v žádném případě ořechy nepřidávali.

Bezmocní lékaři
Když si zhrození svatebčané všimli, že Alexandra není v pořádku, zavolali záchranku. Nevěstě už ale nebylo pomoci. Anafylaktický šok, který dostala z ořechů, ji udusil. Také pitva potvrdila, že její mladý život vyhasl kvůli reakci na ořechy. Policie už začala případ vyšetřovat.

Co je anafylaktický šok?
Závažná, rychle nastupující alergická reakce, která může způsobit i smrt. Typicky se projevuje řadou symptomů, mezi něž patří svědivá vyrážka, dušení a nízký krevní tlak. K běžným příčinám patří bodnutí či štípnutí hmyzem nebo požití některých potravin a léků.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.