Na pohřeb policisty Pavola K. (†31) přišly davy kolegů: Rozloučení v tichu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Na pohřeb policisty Pavola K. (†31) přišly davy kolegů: Rozloučení v tichu...

U rakve Pavola stála čestná stráž složená z jeho kolegů.
U rakve Pavola stála čestná stráž složená z jeho kolegů. (Foto Aha! – Michal Charbulák, David Malík)

Rodina, přátelé a desítky strážníků, policistů i hasičů... Ti všichni se včera v Ostravě přišli rozloučit s policistou Pavolem K. (†31). Toho 5. července v Praze zabila opilá a zfetovaná řidička Jitka R. (39). Mezi smutečními hosty panovalo naprosté ticho.

Poté, co k rakvi dali stovky květin a věnců, stáli smuteční hosté během obřadu nehnutě, mnozí z nich měli v očích slzy. Sálem se nesla píseň slovenské zpěvačky Kristíny »Čo bolo včera, nebýva dnes, na veľkú bolesť raz zabudneš...«. Zazněla i píseň Stand By Me (Zůstaň se mnou) ve verzi od Johna Lennona. Pohřeb byl o to smutnější, že Pavol si nyní měl užívat líbánky. Na uplynulou sobotu plánoval svatbu. Místo toho mu snoubenka a maminka chystaly pohřeb. Pro Pavla, jenž osudného dne přijel z Ostravy do Prahy plnit služební úkol, truchlí spousta kolegů i kamarádů. Těch měl u dobrovolných hasičů, záchranářů i sportovců-karatistů mnoho. Rodině kondoloval i policejní prezident Jan Švejdar a šéf moravskoslezské policie Tomáš Kužel.

Musela jsem trefit policajty?
Viníkem nehody je podle podezření policie řidička Jitka R. (39). Ta na pražské magistrále opilá, pod vlivem drog a ve vysoké rychlosti nabourala policejní vůz, ve kterém Pavol seděl. Poté, co vystoupila z auta, nejprve nechápala, co se stalo. Když si uvědomila, že způsobila dopravní nehodu, prohlásila podle TN.cz: „To jsem musela trefit zrovna policajty?“

Hrozí jí osm let basy
Z nehody, při níž v Praze v neděli 5. července zahynul policista Pavol K. (†32) a jeho kolega s kolegyní utrpěli těžká zranění, se zodpovídá matka dvou dětí Jitka R. (39). „Za usmrcení z nedbalosti, těžkého ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí obviněné až osmiletý trest,“ upřesnil včera mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala. Když do služebního vozu moravskoslezských policistů ve vysoké rychlosti nabourala, měla v krvi více než dvě promile alkoholu a byla zfetovaná.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.