Kubíčka (†7) ve Slaném zabil autobus na nástupišti: Poslední rozloučení s andílkem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kubíčka (†7) ve Slaném zabil autobus na nástupišti: Poslední rozloučení s andílkem!

Pietní místo
Pietní místo (Foto Aha! – David Malík, Martin Přibyl)

Vesnici, kde žil, i školu, kam měl v září nastoupit do druhé třídy, zahalil nezměrný smutek. Kubíčka (†7) totiž 9. června zabil na nástupišti ve Slaném autobus.

Na návsi vesnice, v níž bydlel, je vyvěšeno smuteční parte. Černý prapor visí i na tamním obecním úřadě, stejně jako na základní škole v nedalekém Slaném, kam chlapec docházel. „Musíme se s tím všichni nějak vypořádat,“ řekla Aha! jedna ze sousedek, která se s rodinou zná. „Byl to normální, hodnej kluk, lítal venku s dětma jako ostatní,“ dodala. „Chodil k nám se svými bratříčky si hrát s našimi dětmi. Je hrozné, co se stalo...“ řekla Aha! další známá rodiny. Početná rodina zasažená nesmírnou tragédií zatím pro Kubíčka připravuje poslední rozloučení v úzkém rodinném kruhu.

Policie má několik verzí
Příčiny toho, proč autobus vjel do lidí na nástupišti ve Slaném, policie stále šetří. Vyšetřovacích verzí je několik. Že by roli hrál alkohol či zdravotní stav řidiče, už vyloučila. Nadále ale pracuje s možností, že by na vině mohla být technická závada autobusu (konkrétně zaseknutý plynový pedál) či nevěnování se řízení. Zabývá se také tím, že řidič měl údajně na sobě v době nehody pantofle.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.