Školák (11) v zubech tahá 40 kilo: A pohne i kamionem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Školák (11) v zubech tahá 40 kilo: A pohne i kamionem

Pyšný táta René se synem Matthiasem.
Pyšný táta René se synem Matthiasem. (Foto Aha! – Jiří Čada)

Chodí teprve do 5. třídy, ale v zubech už zvedne neuvěřitelných 40 kilogramů. Matthias Richter (11), je synem opavského siláka Reného Golema Richtera (45) a dokonale se potatil.

Na základce, kam chodí, své spolužáky převyšuje minimálně o dvě a půl hlavy. Měří 180 centimetrů, váží 87 kilogramů, boty si obouvá číslo 44,5. „Mým snem je utáhnout 11 kamionů najednou, stejně jako můj táta,“ řekl Aha! Golem junior. Zatím prý utáhne jen jeden kamion o váze 7635 kilogramů. Co se zubů týče, je teď nejlepší na světě. „Rekord doposud držel třináctiletý školák z Malajsie, ten v zubech zvedl 28 kilogramů,“ říká pyšně po včerejším synově vystoupení v pelhřimovském Muzeu rekordů a kuriozit otec René, který je současně i trenérem »malého« Matthiase.

Matthias zdolává světový rekord, v zubech drží 40 kilogramů.

Zubař Roman Šmucler: Váha se musí rozložit
„Jako zubař to nedoporučuji. Musí se zvolit správná technika a rozložit váhu, jako to umí třeba fakíři. Určitě by to neměl zkoušet člověk, který s tím nemá žádné zkušenosti,“ vysvětlil prezident České stomatologické komory Roman Šmucler (50).

Psycholog: Hrozí i psychická zátěž
„Mnozí kolegové by tuto podporu rodičů označili za patologický symptom chování a doporučili by jim léčbu. Děti jsou však individuální stejně jako my dospělí a zátěž chlapce nemusí být tak fatální. Trápí mne spíše dlouhodobý stres z přípravy, kterou musí podstoupit. Ale třeba sportovní nebo moderní gymnastika může být daleko rizikovější z hlediska zdravotního i psychického,“ popsal psycholog Zdeněk Krpoun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.