Už čtyři česká města rozhodla: Zákaz pití alkoholu na ulici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Už čtyři česká města rozhodla: Zákaz pití alkoholu na ulici!

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Profimedia.cz)

ČESKÝ TĚŠÍN – Rozvalení bezdomovci popíjející pivo i tvrdý alkohol v parku, na náměstí, u kašny, u škol i školek. Známe to všichni. Čtyři česká města už tohle ale zakázala vyhláškou.

Rozvalení bezdomovci popíjející pivo i tvrdý alkohol v parku, na náměstí, u kašny, u škol i školek. Známe to všichni. Čtyři česká města už tohle ale zakázala vyhláškou. Po Ústí nad Labem, Hradci Králové a Benešovu bude zákaz popíjení na veřejnosti nově od půlky října platit i v Českém Těšíně.

Radní v Českém Těšíně zakážou ve vybraných lokalitách pití na ulici, i když jim hrozí, že ministerstvo vnitra vyhlášku zatrhne. „Stížnosti občanů se hromadily. Spousta lidí si prodlužovala třeba cestu do práce, aby nemusela jít podchodem mezi rozvalenými opilci. Ti k nám přijíždějí i z Polska, protože je u nás alkohol levný. Pak přišlo s tímhle nápadem Ústí nad Labem a my se prostě inspirovali,“ vysvětlila mluvčí českotěšínské radnice Dorota Havlíková. Jiná možnost, jak bojovat proti alkoholikům na ulici, prý není. „Policie na ně může, jen pokud dělají výtržnosti,“ říká Havlíková.

Zákaz konzumace alkoholu na veřejnosti měla i nedaleká Karviná, musela ho ale vzápětí, stejně jako některá další města, na nátlak ministerstva vnitra zrušit. Odporuje totiž zákonu. V Českém Těšíně se však chtějí zachovat stejně jako třeba v Ústí nad Labem. Pokud jim ministerstvo přikáže vyhlášku zrušit, radní jednoduše neuposlechnou. Věc pak bude muset řešit soud. Ve městech, kde je popíjení alkoholu na veřejnosti zakázáno, hrozí proviněným bloková pokuta tisíc korun.

8.10.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.