Matce pěti dětí zůstaly oči pro pláč: Z útesu spadla půlka domu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Matce pěti dětí zůstaly oči pro pláč: Z útesu spadla půlka domu!

Z domu snů zůstal jen domu snů zůstal jen obývák, ložnice, kuchyň bývák, ložnice, kuchyň a chodba, i ty se ale budou chodba, i ty se ale budou muset strhnout.
Z domu snů zůstal jen domu snů zůstal jen obývák, ložnice, kuchyň bývák, ložnice, kuchyň a chodba, i ty se ale budou chodba, i ty se ale budou muset strhnout. (Foto Profimedia.cz, Twitter)

Místo domu snů je dům hrůzy! A matce pěti dětí z anglického Eastchurch zůstaly jen oči pro pláč. Jejich rodinný dům s výhledem na moře, který stál na okraji útesu, se jim totiž zničehonic propadl. A celá jeho půlka je fuč!

Emma Tulletová (42) si už před časem všimla, že se jim před domem začínají objevovat podivné praskliny. Pro radu si proto zašla k sousedům, kteří jí řekli, aby do nich nalila vodu. Žena se tedy řídila jejich radami a doufala, že sesuv půdy, kterého se tolik obávala, jen tak nenastane. To se ale šeredně zmýlila! V pátek večer, když odpočívala po práci na gauči u televize, její noční můra začala... „Seděla jsem tam se sklenkou vína a najednou uslyšela zvuky praskajících stěn,“ líčí Emma. Pak už jen viděla, jak spadly žaluzie z okna, a její snový dům v hodnotě přes 5,8 milionu korun se začal postupně propadat. Na sebrání jakýchkoliv věcí nebyl v tu chvíli čas, nejdůležitější bylo rychle vzbudit a zachránit děti, což se Emmě naštěstí povedlo.

Obraz zkázy

Přivolaní hasiči nechali převézt rodinu do nedalekého komunitního centra, kde přečkala noc. Druhý den se jí ale naskytl obraz zkázy . „Zůstal nám jen obývací pokoj, ložnice, kuchyň a chodba. Láme mi to srdce, během chvíle jsme všechno ztratili,“ naříká žena. Prozatím bydlí i s dětmi v náhradním domově, který jim našlo vedení města, a doufá, že nepříjemnou situaci vyřeší s pojišťovnou. „Přes noc se z nás stali bezdomovci, nezůstalo nám vůbec nic. Doufali jsme, že v tom domě budeme žít alespoň čtyřicet let, místo toho jsme tam ale nestrávili ani dva roky,“ líčí zdrcená žena. Kromě domu ale bude muset řešit i auto, to jim totiž spadlo na pláž před zříceným domovem. „Když jsem viděla fotky našeho vozu zaparkovaného dole v bahně na pláži, musela jsem se tomu už jen smát,“ dodává zoufalá Emma.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.