Tragická smrt chlapců (†5 a †7) v jezeře Lhota: Soud zastavil stíhání rodičů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Tragická smrt chlapců (†5 a †7) v jezeře Lhota: Soud zastavil stíhání rodičů!

Tragédie na jezeru Lhota
Tragédie na jezeru Lhota (Blesk:TONDA TRAN)

Nejhorší trest je pro ně smrt dětí! Z toho vycházel Okresní soud v Mělníku, který včera zastavil trestní stíhání rodičů dvou vietnamských chlapců (†5 a †7). Ti se utopili v jezeře Lhota u Prahy.

ragédie se stala 2. srpna 2016, kdy chlapci najednou zmizeli pod vodou. Na hladině po nich zbyly jen nafukovací kruhy. Prodavačka ze stánku před soudem vypověděla, že k ní přiběhla žena vietnamské národnosti a něco jí ukazovala na telefonu. „Protože jsem nerozuměla, poslala jsem ji do kanceláře,“ doplnila svědkyně. Pět až deset minut poté prý hlásili rozhlasem, že se postrádají dva chlapci. Pak bylo ještě hlášení, že se hledá tlumočník. Potápěči vytáhli chlapce z vody po dvou hodinách pátrání, byli zhruba deset metrů od břehu. Přestože záchranáři dělali, co mohli, hochům už nebylo pomoci.

Omluvili se

Matka a otec jednoho chlapce a matka druhého utonulého, kteří měli původně sedět na lavici obžalovaných, se z jednání omluvili a k soudu nepřišli. Nevypovídali ani na policii. Před soudem je zastupoval jeden obhájce.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.