Kabinky na Kamencovém jezeře: Dědí se z generace na generaci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Kabinky na Kamencovém jezeře: Dědí se z generace na generaci!

Řady kabinek u jezera.
Řady kabinek u jezera. (Foto Aha! – Helena Lacinová)

O místu, kde jsme rádi, říkáme, že nám přirostlo k srdci. Chomutováci to tak mají s Kamencovým jezerem. „Léto bez jezera si už ani neumím představit,“ řekla Aha! Eva Šoltová (70) při uklízení své kabinky, kterou si pronajímá už třicátým rokem. Na jezero chodí od svých pěti let.

„Rodiče sem chodili. Kabinku jsem prakticky zdědila,“ zavzpomínala žena s tím, že ji z nostalgie ani nemodernizuje. „Na jezero jsem chodila vždy i s rodinou. Jezdili jsme i na dovolenou k moři, ale nejvíce jsem chodila na jezero, i když jsme měli chalupu a zahradu,“ dodala žena. Když ovdověla a prodala zahradu, chodí přes léto relaxovat už jen na jezero. „Jsem v důchodu a nikam se mi cestovat nechce a tady je dobře. Našla jsem si tu i spoustu známých,“ prozradila administrativní pracovnice v důchodu. „Jsou to takové naše minichatičky. Já už mám uklizeno,“ ukázala svoji vylepšenou kabinku Eva Pokorná (76) z Ústí nad Labem. Ta na jezero už řadu let jezdí vlakem z krajského města. „Líbí se mi tady,“ dodala.

Pronájem je hit

Pronájem kabinek na jezeře se letos stal naprostým hitem. Lidé první den stáli dokonce frontu. „Zájem je letos extrémní,“ potvrdil včera Karel Ton, správce Kamencového jezera. Už nejsou volné ani ty, které město nově zrekonstruovalo z bývalých převlékáren. Pronájem stávajících se dědí prakticky z generace na generaci. „Kabinky lidé vrací minimálně. Jednu, dvě za rok. Systém měnit nebudeme,“ řekl Karel Ton.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.