Měňte povlečení a mazlíčky nechte v jejich pelíšku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Měňte povlečení a mazlíčky nechte v jejich pelíšku

Češi mění povlečení jednou měsíčně.
Češi mění povlečení jednou měsíčně. (iStock)

Pandemie koronaviru lidem ukázala, jak důležité jsou hygienické návyky: Ruce si teď myjí všichni, ale osvojili jste si během karantény i další zdraví prospěšné návyky, třeba pravidelnou výměnu ložního prádla?

Množení bakterií můžeme jednoduše omezit pravidelnou výměnou lůžkovin. Češi podle průzkumů perou ložní prádlo průměrně jednou za čtyři až pět týdnů, a to je rozhodně málo. Odborníci doporučují měnit povlečení i prostěradlo alespoň jednou týdně. Minimálně dvakrát ročně by pak na vyčištění měla putovat rovněž matrace.

Podmínky pro množení mikroorganismů můžete narušit i tím, že si vyberete správný materiál povlečení, v němž se nebudete nadměrně potit. Sáhněte po přírodních materiálech, výborná je bavlna. Čistotě lůžka pomůžete i tím, že na něj nebudete odkládat batohy, tašky, kabelky ani svlečené svršky. A také tím, že si do postele zásadně nebudete zvát své zvířecí kamarády.

Přečtěte si
koliaska
26. 2. 2022 • 21:52

Tak já třeba ložní prádlo měním pravidelně covid necovid. Myslím si, že to je prostě základ. To samé se snažím dělat i v pokojíčku našich dětí. Tam je to ale trošku složitější, protože dětské povlečení je u nás doma tak trochu nedostatkové zboží. Nedávno jsem ale nějaké dokoupila z http­s://ww­w.ves­na.cz­/det­ske-povleceni tak tím se snad tento problém aspoň na chvíli vyřeší.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.