Herci ze Slunečné a Modrého kódu: Krutá opatření! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Herci ze Slunečné a Modrého kódu: Krutá opatření!

Natáčení Slunečné
Natáčení Slunečné (Foto FTV Prima)

Oblíbené seriály se vrací! Jakmile vláda schválila možnost natáčení bez roušek, jsou malešické ateliéry opět v provozu. Všechno je ale trochu jinak. U vchodu se měří teplota, celý štáb musí mít negativní test na covid-19 a nosit roušky, maskérky navíc ochranné štíty.

Pro produkci dlouhodobých seriálů je často oříšek sestavit natáčecí plán. Herci mají závazky v divadlech, jsou na zkouškách, hrají představení. Teď to šlo poprvé lehce – po dvouměsíční nucené pauze měli všichni čas a bez výjimky se na natáčení těšili. I přes to, že nebylo úplně komfortní. Roušky totiž nosí i v ateliéru a při zkouškách, dolů smí jen na ostré záběry. Víc než kdy jindy na ně dohlíží zdravotník.

Strach z nákazy nemají

Znovu tak padla klapka u seriálů Modrý kód a Slunečná. Jen u prvního z nich se před kamerou v jeden den vystřídalo dvacet sedm herců, točilo se od sedmi ráno až do osmi večer. „Ráno jsem vstávala s rozechvělým pocitem, jako bych vstupovala do nového projektu. Ale jakmile jsem přijela na místo, bylo to, jako bychom se rozloučili včera,“ prozradila představitelka sestry Mery, Sabina Laurinová (48). Nadšená byla i její kolegyně ze Slunečné, Eva Burešová (26).

„Byla jsem strašně nadšená, protože mi chyběli kolegové. Ani na vteřinu jsem neměla obavy nebo nechuť se vrátit. Všichni jsme testovaní. Do práce musím, nechci na to myslet a zbytečně si zatěžovat hlavu negativními myšlenkami,“ svěřila se. Hned první natáčecí den bylo u obou seriálů veselo. „První obraz jsem měl s Otmarem Brancuzským a řekli nám, že se nesmíme objímat a líbat, tak jsme se teda neobjali, ani nelíbali,“ smál se po ránu Mojmír Maděrič (64), chirurg z Modrého kódu. „Z nákazy strach nemám. Všichni jsme prošli testy. U vstupu mi změřili teplotu, asi jsem podchlazený, měl jsem 35 °C,“ dodal.

Tajná oslava

To u Slunečné měli jiný důvod k radosti. Den před natáčením oslavila narozeniny Tereza Brodská (52), a tak si pro ni připravili překvapení. Když se dotočilo, na pokyn režiséra jí celý štáb hromadně gratuloval. „Vůbec jsem to nečekala, v duchu jsem si říkala, proč tu všichni stojí a nic neříkají – proč režisér neřekne, že je obraz hotový a jdeme se převlékat,“ přiznala. „Netušila jsem, co se děje. Narozeniny jsem měla včera, a navíc, v tomhle věku už se to ani neslaví,“ dodala seriálová Jana. Dostala květiny, čokoládu i oblíbenou zmrzlinu.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.