Neúspěšný vynález proti koronaviru: MAGNETY HO DOSTALY DO ŠPITÁLU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Neúspěšný vynález proti koronaviru: MAGNETY HO DOSTALY DO ŠPITÁLU!

Dobré úmysly vědce přivedly až do nemocnice.
Dobré úmysly vědce přivedly až do nemocnice. (Foto Twitter, scom)

O tom, že i jako vědec s dobrým úmyslem můžete být všem pro smích, se přesvědčil australský astrofyzik Daniel Reardon (27).

Chtěl vytvořit zařízení, které by lidem zabraňovalo v probíhající pandemii koronaviru sahat si do obličeje, a potenciálně tak šířit nákazu, jenže... Sám skončil v nemocnici! Důvod je skutečně bizarní – v nose se mu zasekly hned čtyři magnety, když vynález zkoušel! „Byl to takový magnetický náhrdelník,“ popisuje vědec svůj výtvor. „Pokud byste na prstech měli magnety, jakmile byste dali ruce blízko k obličeji, začal by senzor bzučet.“ Jenže testy se moc nevyvedly, zařízení nereagovalo správně, a tak se Daniel snažil systém vylepšit.

„Zkusil jsem si magnet připnout do nosní dírky. Pak jsem zkusil připnout další magnet do druhé nosní dírky a... Zvrtlo se to!“ popisuje. Silné magnety se totiž přes nosní přepážku spojily a on nebyl schopen je vyndat. Vědec k tomu zkusil využít další pár magnetů, aby se jejich síly navzájem vyrušily, ani to ale nevyšlo. A pokus tahat je z nosu zmagnetizovanými kleštěmi prý vše ještě zhoršil... Nakonec ho tak přítelkyně musela zavézt do nemocnice, kde mu pomohl až lékař. „Nemusím snad dodávat, že si s magnety už hrát nebudu,“ slibuje vědec s tím, že by mu nevadilo, kdyby někdo jeho myšlenku rozvinul a převedl ve funkční řešení.

Diagnóza: Tři magnety v levé iagnóza: Tři magnety v levé nosní dírce, jeden v pravé. osní dírce, jeden v pravé.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.