Zdravotní sestra před soudem: Pacientovi prý dala injekci, ten částečně ochrnul! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zdravotní sestra před soudem: Pacientovi prý dala injekci, ten částečně ochrnul!

Zdravotní sestra Klára V. čelí obžalobě z ublížení na zdraví z nedbalosti.
Zdravotní sestra Klára V. čelí obžalobě z ublížení na zdraví z nedbalosti.  (Foto Aha! – Michal Israel Volf)

Zdravotní sestra Klára V. (41) stojí před Okresním soudem v Děčíně. Obžaloba ji viní z ublížení na zdraví z nedbalosti. Žena prý Miroslavu U. (77) v říjnu 2017 vpíchla neznámou látku do zad. On má od té doby zdravotní potíže, chodí o francouzských holích.

„Manžel řekl, že v noci k němu přišla sestra se zřízencem, zřízenec ho pootočil na bok a sestra mu dala injekci,“ stálo v obžalobě. Muže poté dvakrát operovali kvůli vzniklému hematomu. „Měl jsem halucinace, nemohl jsem se hýbat,“ vypověděl poškozený. Jeho bolesti prý zčásti skončily ve chvíli, kdy měl odjet do léčebny dlouhodobě nemocných. „S tím jsem nesouhlasila a vzala si ho domů. Soused nám pomáhal nosit manžela do vany a na záchod,“ řekla u soudu manželka postiženého Jana U. (76). Její muž má dodnes trvalé následky, částečně ochrnul. „Dříve jsem cvičil každý den, opravoval barák, jezdil autem, chodili jsme se ženou tančit, teď už nevyměním ani žárovku,“ uvedl muž. Obžalovaná zdravotnice vinu ale odmítá. „Neaplikovala jsem mu žádnou injekci, která by mu mohla ublížit,“ zdůraznila. Ženě hrozí až rok vězení, nebo zákaz činnosti.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.