Rádce Aha!: Nenosíte doma podprsenku? Velká chyba! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Rádce Aha!: Nenosíte doma podprsenku? Velká chyba!

Fotografie
Fotografie (internal)

Jste v době koronavirové doma na home office nebo s dětmi na ošetřovačce? Jasné je jedno, chcete mít pohodlí. A proto vůbec neoblékáte podprsenku. To ale děláte chybu. Proč? A jakou vybrat, abyste ji na těle skoro necítila?

„Základem je vybrat si takovou podprsenku, díky které se budete cítit pohodlně a sebejistě, ať už jste fanynka košíčků s výztuží či bez. Jednoduše se zaměřte na modely s širšími ramínky, bez kostic a bez dalších zbytečných rušivých elementů. Jen tak s ní dokážete splynout a dočista zapomenout na to, že vůbec nějakou nosíte,“ říká Markéta Lojdová ze společnosti Astratex.cz. S tím souhlasí i Žaneta Ilutanová, profesionální stylistka prádla značky Triola. „Dobře padnoucí podprsenka je něco jako malý zázrak. Dokáže vyčarovat krásný dekolt, prsa jemně vyzvedne do ideální výšky, a zároveň je tak pohodlná, že o ní celý den nevíme,“ tvrdí.

Bolesti zad a povislá ňadra

„Větší prsa si oporu zaslouží nezávisle na tom, kde právě jste a co děláte. Jsou totiž mnohem těžší, a tak na ně logicky působí mnohem větší gravitace. Podprsenka jim výrazně ulehčí, a tak vaše poprsí zůstane hezky pevné a kůže nebude povislá,“ radí Lojdová. Nošením podprsenky se zároveň vyvarujete i bolesti zad. Pokud zvolíte takovou, která má širší ramínka, může dost výrazně ulevit zádům a ramenům – prostě část váhy přebere do svých rukou, respektive košíčků.

Lehká opora je ideál

Dobrou zprávou je, že i velmi pohodlné podprsenky dnes vypadají krásně. Sportovní podprsenku volte jedině s lehkou oporou. Ty s vyšším stupněm opory nejsou vhodné na celodenní nošení. Prsa jsou v nich zbytečně »smáčklá«, tlačí na místa, na která by neměla. To může mít za následek různé zdravotní potíže.

Rada pro korpulentní dámy

Nechcete se vzdát silné opory ani kostic? Na doma tedy můžete zvolit pohodlnější modely, např. ty s flexi kosticemi. „To jsou kostice s flexi zakončením, konkrétně u vnější strany v podpaží. Přizpůsobí se tvaru a pohybu prsou. Netlačí, neotírají se do paží, což bývá u velkých obvodů (u silnějších dam) bolestivý problém,“ radí stylistka Ilutanová.

Rada pro ženy na home office

Podprsenky noste, hlavně když používáte ke komunikaci s kolegy skype, videokonference atd. Kamery jsou záludné, stačí, abyste se naklonila pro konkrétní složku v rohu na stole, a už může být vidět i to, co sama nechcete.

Zajímavé konkrétní tipy na podprsenky najdete v tištěné verzi Aha!

Přečtěte si
Lubica258
15. 10. 2022 • 05:53

Já jsem dřív nosila podprsenku jenom do práce, ale když jsem byla doma, tak jsem chodila bez. Vadilo mě, jak mě v ní prsa tlačila. Pak jsem objevila tyto bezešvé zpevňující podprsenky http­s://ww­w.pl­aza.cz­/bezes­ve-zpevnujici-podprsenky/ a je problém vyřešený. V té mě nic netlačí, takže ani nevím, že mám nějakou podprsenku na sobě .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.