Manželství v době koronaviru: Svatbu odvysílali na internetu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Manželství v době koronaviru: Svatbu odvysílali na internetu

Novomanželé před radnicí.
Novomanželé před radnicí. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Takovou svatbu Martin Kaplan (30) a Tereza Kolářová (25) z Markvartovic neplánovali. Kvůli protipandemickým omezením totiž mohla mít jen deset účastníků. I tak ji živě sledovalo mnohem víc lidí!

Pár si včera do oddací síně slezskoostravské radnice mohl přivést jen dalších osm osob. Kromě nich tak dorazili už jen fotografové, obě maminky, nevlastní tatínek a dva svědci. Přitom původně měli pozvaných 38 blízkých a kamarádů.

Ona pláče!
Aby se i oni mohli podělit o jejich velký den, přišli ženich a nevěsta s originálním řešením – sňatek živě přenášeli na sociální síti! „Pro ostatní jsme ho vysílali na Facebooku,“ řekl Martin. Kamera tak zachytila i moment, kdy Tereze tekly po tvářích slzy dojetí. „Ona pláče! Ona pláče,“ usmíval se ženich.

Konečně svoji
„Byl to velký stres,“ ulevila si po netradiční svatbě Tereza, když se do kamery pochlubili zlatými prstýnky. „Jsme šťastní, jak to nakonec dopadlo. Že jsme po pěti letech vztahu konečně svoji,“ dodala.

Omezení ještě měsíc
Vládní opatření omezuje počet účastníků na svatbě na 10 lidí včetně snoubenců, dvou svědků, matrikářky a oddávajícího. Početnější obřady se budou moci konat až od 25. května.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.