Milovnice technologií se postupně mění v kyborga: Už má svítící prsa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Milovnice technologií se postupně mění v kyborga: Už má svítící prsa!

Zčásti člověk, částečně robot, tedy kyborg – to je Naomi.
Zčásti člověk, částečně robot, tedy kyborg – to je Naomi. (Reprofoto YouTube, Instagram)

Lidská mysl v dokonalém a nezničitelném robotickém těle. Taková je vize inovátorky Naomi Wuové (25), která experimenty aplikuje na vlastní tělo – jednou z prvních inovací jsou svítící prsa!

Naomi už předtím podstoupila zvětšení prsou. Když se jeden z implantátů protrhl a muselo dojít k výměně, využila situace a do nových vložila optické vlákno, díky kterému si její svítící vnady prohlížejí nejen pánové. Do budoucna má ale spoustu dalších nápadů. „Čekám na biologicky bezpečnější materiály. Užitečné jsou třeba magnety, dokážou držet podkolenky nebo bikiny na místě bez jejich dalšího uchycení,“ popisuje. „Problémem je zatím možná otrava těžkými kovy.“ Díky pokroku technologie je podle Naomi lidstvo prvním druhem, který si může vybrat, jakým směrem se vyvine. To podle milovnice technologií umožní například 3D tiskárny, které ale mohou i pomáhat lidem po úrazech. „Dokážou vyrobit vše – od kůže přes svaly a kosti,“ tvrdí žena-kyborg. S tím, jak budou podobné vymoženosti dostupnější, očekává Naomi, že takových jako ona bude jen a jen přibývat...

Víte, že...

...Naomi se hlásí k tzv. transhumanismu, tedy myšlenkovému hnutí, které podporuje použití nových technologií k vylepšení lidských fyzických i psychických schopností?



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.