Sháníte už dárky na Vánoce? Kupujte hračky, ne elektroniku! Ta výrazně zlevní | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Sháníte už dárky na Vánoce? Kupujte hračky, ne elektroniku! Ta výrazně zlevní

Ilustarční foto
Ilustarční foto (Aha! – Alexandr Malachovský)

PRAHA – Chcete už teď nakupovat elektroniku jako vánoční dárek? Odporníci tvrdí: Nedělejte to, počkejte! Podle nich elektronika v obchodech před svátky zlevní až o 40 procent! Zato s nákupem hraček byste neměli čekat.

Chcete už teď nakupovat elektroniku jako vánoční dárek? Odporníci tvrdí: Nedělejte to, počkejte! Podle nich elektronika v obchodech před svátky zlevní až o 40 procent! Zato s nákupem hraček byste neměli čekat. Ty před Vánocemi zřejmě kvůli problémům s čínskými výrobci podraží.

Tvrdá konkurence prodejců elektra a silná koruna stlačí ceny elektroniky nejníže v historii. Předvánoční nákupy tak budou v průměru o 20 až 40 procent levnější než ve zbytku roku. A s lákadly na zákazníky začnou prodejci už tento měsíc!
„Kdo si počká, rozhodně vydělá. Už za pár dní s několikatisícovou slevou pořídíte televize, fotoaparáty i GPS navigace do automobilů,“ tvrdí prodejce elektroniky Jiří Baier.

Doslova vánočním hitem se podle něj stanou pračky kombinované se sušičkami a také kávovary. „Dřív byly drahé, a proto nedostupné, na Západě je to ale běžné vybavení téměř všech domácností. A jejich výhody začínají objevovat i lidé v Česku,“ doplnil Baier. Doslova žně tak budou mít nejen prodejci, ale i splátkové společnosti. Ty se chystají zákazníky »ulovit« na úvěry s odložením splátek či nulovým navýšením.

Naopak co nejdříve by měli do obchodů vyrazit rodiče malých dětí. Hračky se totiž podle odhadů analytiků stanou nedostatkovým zbožím a jejich cena půjde nahoru. „Po řadě problémů s nebezpečnými hračkami převážně z Číny si prodejci dávají velký pozor, tlačí výrobce na kontrolu kvality a řadu zakázek odmítají,“ říká ekonom Zdeněk Michalčík.

Testování a odmítání jedné zakázky za druhou putování zboží do obchodů nejen zpomalí, ale i prodraží. Osmdesát procent hraček totiž pochází právě z Číny. „Doma mi rodiče zabavili panenku, kterou jsem dostala k začátku školy. Byla nějaká nebezpečná,“ posteskla si Aha! sedmiletá Barbora Slámová z Prahy.

Aby se podobná situace už neopakovala, jsou podle posledních průzkumů rodiče ochotní si za kvalitu pro své děti připlatit.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.