Česko bude v nouzi déle: Babiš chce prodloužení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Česko bude v nouzi déle: Babiš chce prodloužení!

Andrej Babiš s respirátorem kvůli ochraně před koronavirem
Andrej Babiš s respirátorem kvůli ochraně před koronavirem (Facebook A. Babiše)

Nouzový stav, ve kterém je Česko od 12. března, zřejmě potrvá déle, než se čekalo. Podle premiéra je to nevyhnutelné. Prodloužení ale musí schválit Sněmovna. V Česku by nouzový stav měl platit do 11. dubna. Už teď je ale jasné, že potrvá déle.

„Myslím si, že se tomu nevyhneme, počet nakažených bude stoupat,“ řekl premiér. Ten by ho chtěl prodloužit o dalších 30 dní do půlky května. K rychlejšímu ukončení opatření by mohla pomoci takzvaná chytrá karanténa, ve které by měli být zachycováni lidé nakažení koronavirem pomocí dat z mobilních telefonů a platebních karet. Zapojit se do něj má i armáda, která vytvoří mobilní odběrové týmy. Projekt začne být příští týden testován v Jihomoravském kraji. O prodloužení stavu nouze ale musí rozhodnout Sněmovna. Část opozice bude po vládě chtít znát důvody a počkat na vývoj situace.

Přečtěte si
zamlzena
30. 3. 2020 • 13:06

Asi ano, je třeba prodlouení. A úprava prodeje potravin, jelikož supermarkety budou asi časem to nejrizikovější prostředí Mnohýmn otrne, a může nastat i druhá vlna a vzestup nemocných.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.