Třetí oběť koronaviru v Česku! Poprvé je to žena | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Třetí oběť koronaviru v Česku! Poprvé je to žena

Smrtící virus si vybral svou daň dnes už podruhé. Po muži (1975), který zemřel v havířovské nemocnici, přišla podle zpráv od ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha o život v důsledku koronaviru ještě žena (1949).

 

Už podruhé musel Adam Vojtěch vyjádřit na sociální síti Twitter hluboké politování nad další obětí koronaviru. „Smutná zpráva z VFN. Zemřela pacientka roč. 1949, od 22. 3. hospitalizovaná s plicní chorobou. Měla další zdravotní problémy. Koronavirus u ní zjistili ve VFN. Bohužel se nakazila v rodině," uvedl ministr s dodatkem, že je mu to líto, a prosbou, abychom prarodiče nenavštěvovali, případně vždy s rouškou.

Smutnou zprávu o úmrtí pacienta přitom dnes na Twitter psal už v poledne, kdy zemřel v pořadí druhý Čech. „Je mi moc líto, že musím oznámit druhé úmrtí pacienta nakaženého koronavirem. Zpráva přišla z nemocnice v Havířově. Pacient roč. 1975 prohrál boj s rozsáhlým selháním orgánů kvůli pokročilému nádorovému onemocnění. Koronavirus jeho stav zhoršil. Upřímnou soustrast jeho blízkým,“ napsal poprvé na Twitter k tragické události.

„Pro jeho záchranu nemocnice udělala vše, ale pomoci mu už ani specializovaná intenzivní péče nedokázala. Pacient měl totiž rozsáhlé nádorové onemocnění s pokročilými metastázami do dalších orgánů. Nákaza koronavirem jeho smrt bohužel uspíšila,“ uvedla podle webu Seznam.cz k úmrtí muže z Havířovska mluvčí nemocnice Irma Kaňová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.