Italská sestřička onemocněla Covidem-19: ZABILA SE! Aby nenakazila další... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Italská sestřička onemocněla Covidem-19: ZABILA SE! Aby nenakazila další...

Zdraví ostatních pro ni bylo cennější než vlastní život.
Zdraví ostatních pro ni bylo cennější než vlastní život. (Foto Facebook)

Oznámení »máte koronavirus« rozhodně nemusí být fatální, zvlášť je-li vám pouhých 34 let a nemáte žádné zdravotní komplikace. I přesto si ale nakažená italská setřička Daniela Trezziová (†34) dobrovolně zvolila smrt. Než by nakazila další, raději zabila samu sebe!

Mladá žena pracovala na jednotce intenzivní péče v Monze v Lombardii, necelých deset kilometrů od Milána – tedy v oblasti, kterou pandemie koronaviru zasáhla nejvíc. Že trpí nemocí Covid-19, zjistila 10. března, od té doby byla v karanténě. Diagnóza, kterou si po celém světě vyslechlo už skoro půl milionu lidí, ji srazila na kolena. Největší strach ovšem neměla o sebe, ale o zdraví svých pacientů. Bála se totiž, že bude nemoc šířit dál a nakazí další lidi, zvlášť ty chatrnějšího zdraví. A protože něco takového odmítala dopustit, uchýlila se k nejhoršímu: vzala si vlastní život! „Je to velmi bolestná zpráva,“ uvedla ve zprávě federace zdravotních sester. „A doufáme, že i poslední tohoto druhu...“

Trezziová prý trpěla silným stresem, jakým způsobem se zabila není známo, vše nyní vyšetřuje policie. Její smrt ale oficiálně potvrdil generální ředitel nemocnice San Gerardo Mario Alparone: „Kolegyně byla doma nemocná od 10. března, nebyla pod žádným dohledem.“ Koronavirus už zasáhl přes 170 zemí, nejhůře na tom však zůstává Itálie, která hlásí přes 74 380 nakažených a více než 7500 mrtvých.

Víte, že...

...případ Trezziové bohužel ojedinělý, podobný se prý odehrál už minulý týden u Benátek, u řeky nalezli tělo sestry (†49) z JIP, která přitom na výsledek testu teprve čekala!



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.