Veronika P. (35) u soudu: Chtěla zabít exmanžela! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Veronika P. (35) u soudu: Chtěla zabít exmanžela!

Svědek Vladimír L., který o údajných plánech svojí tehdejší přítelkyně řekl policii.
Svědek Vladimír L., který o údajných plánech svojí tehdejší přítelkyně řekl policii. (Foto Aha! – Michal Israel Volf)

Než aby přistoupila na střídavou péči o syna Martínka (5), rozhodla se Veronika P. (35) údajně zavraždit svého bývalého manžela Jana P. (39). Plán jí zhatil nový partner, který vše oznámil na policii.

Otřesný případ teď řeší Krajský soud v Ústí nad Labem. Matka podle obžaloby nechtěla svěřovat syna svému exmanželovi do střídavé péče. „Měla jsem s Honzou problémy, neuhlídal dítě, ani psa. Ten pes syna dokonce napadl,“ vysvětlila před soudem Veronika.

Vraždit měl Vasil
Když se otec Martínka obrátil na soud, začala žena údajně uvažovat o jeho likvidaci. Její tehdejší přítel přišel s tím, že má známého Vasila, který by mohl Honzu oddělat. „To jsem si vymyslel, abych měl od ní pokoj. Chtěla, aby to bylo hotové do té doby, než bude soud. Říkala, že by si vzala půjčku 100 tisíc na zaplacení Vasila,“ sdělil soudu její bývalý přítel Vladimír L. (37).

Chtěla zbrojní průkaz
Když se žádný Vasil neobjevil, přišla prý žena s tím, že si udělá zbrojní průkaz a Honzu sama zastřelí. „Má prý nějakou známou v protějším domě, odkud by ho mohla oddělat,“ pokračoval svědek, který se rozhodl to oznámit. „Psala jsem, že bych mu přála, aby se mu něco stalo, ale nikdy jsem nic nepodnikla,“ sdělila Veronika P.

Posedlá Mengelem
Podle výpovědi přítele Vladimíra L. říkala Veronika svému bývalému manželovi Mengele. „Byla tím až posedlá,“ řekl doslova před soudem. „Říkala, že je to hrozný člověk, že udělá cokoliv, aby bránila dítě před otcem,“ doplnil svědek.

Může lhát?
Celý výslech sledovali také znalci. Luděk Daneš z oboru psychiatrie, který u ženy neshledal žádnou poruchu. Z psychologického hlediska pak hodnotila ženu Štěpánka Tůmová. „Paní posuzovaná volným způsobem a vědomě někdy upravuje informace ve svůj prospěch,“ shrnula svoje závěry.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.