Před koronavirem uprchla posledním letadlem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Před koronavirem uprchla posledním letadlem!

Martina Chlubnová se ve středu po 30 letech vrátila z Itálie.
Martina Chlubnová se ve středu po 30 letech vrátila z Itálie. (Foto Aha! – Hynek Zdeněk)

Po 30 letech se včera vrátila z Itálie do Česka Martina Chlubnová (50). Ač žila v Miláně, k návratu využila poslední letadlo, které letělo z Bergama do Brna. Přiměl ji k tomu koronavirus.

„V Lombardii je situace kvůli koronaviru dost závažná. Jsou tam zavřeny všechny školy i muzea. Veřejná prostranství jsou prázdná a platí zákaz shromažďování. Dohlížejí na to policisté,“ uvedla Chlubnová, která se v Itálii usadila krátce v roce 1990. ﷯Do České republiky se po letech chtěla vrátit autobusem, linky byly ale pozastaveny. „Ambasáda v Římě mi poradila, že z Bergama poletí poslední letadlo do Brna, tak jsem si rychle koupila letenku. Byl to jediný let z toho letiště, všechny ostatní byly zrušeny,“ dodala Češka. Lety Jihomoravský kraj zastavil minimálně na 14 dnů.

Dostali letáček

V letadle Martina cestovala jen s 10﷯ dalšími cestujícími. „Byli to Češi, Italové a cizinci. V Itálii na letišti nebyla žádná bezpečnostní opatření kvůli koronaviru, v Brně jsme dostali letáček, jak se máme po příletu chovat,“ doplnila Chlubnová, která věřila﷯, že ji příbuzní neodmítnou.

Letěli dřív

Přestože letadlo z Bergama mělo startovat v 11 hodin, odbavili ho dřív. Do Brna mělo přiletět přibližně ve 12.30, přistálo s předstihem o 21 minut dřív.

Kritická zóna

Lombardie s městy Milán či Bergamo leží na severu Itálie. Aktuálně se jedná o lokalitu s největším výskytem koronaviru Covid-19 v Evropě.

Mezi cestujícími z Bergama do Brna byl i Hamad (27), student z Pákistánu.

Někteří lidé odjeli z brněnského letiště taxíkem. Malou skupinku odvezl autobus.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.