Vrah Lubina: Chci menší trest! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Vrah Lubina: Chci menší trest!

David Lubina
David Lubina (ČTK)

PRAHA – Nehorázná drzost a cynismus! David Lubina (33), vrah televizního střihače Michala Velíška (†32), se dva roky po svém otřesném činu obrátil na Ústavní soud. Chce snížit trest! Tvrdí, že 25 let za mřížemi si rozhodně nezaslouží.

Dva roky po hrůzném činu

Lubina, podle znalců inteligentní a nebezpečný, prošel speciálním výcvikem v armádě, před Velíškovou vraždou však už měl za sebou devět let vězení za loupeže a další delikty. U soudu tvrdil, že nechtěl vraždit a střílel prý instinktivně a ze strachu z návratu do vězení. Tvrdí, že byl opilý a nechtěl ublížit ani dívce, kterou přepadl a jíž chtěl Velíšek pomoci. Dívčina výpověď však naznačuje něco jiného. „Když jsem se ho ptala, proč mě chce zastřelit, řekl, že už pro ten pocit,“ uvedla studentka u soudu.

Lubina od soudu nejdřív odešel s 23 lety vězení, trest ale nepřijal a odvolal se. Vrchní soud mu však ještě dva roky přidal. Lubina se pak obrátil na Nejvyšší soud s dovoláním, ani tam ale neuspěl. Teď podal stížnost k Ústavnímu soudu. Tvrdí, že soudci na něj byli moc přísní – měl prý být odsouzen jen za »obyčejnou« a ne výjimečnou vraždu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.