Trestní stíhání Babiše juniora je zastaveno! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Trestní stíhání Babiše juniora je zastaveno!

Andrej Babiš mladší a jeho snoubenka Jelizaveta
Andrej Babiš mladší a jeho snoubenka Jelizaveta (Vkontakte)

Premiérův syn Andrej Babiš mladší (37) už není trestně stíhán v kauze Čapí hnízdo! Podle státního zástupce Jaroslava Šarocha se nedopustil trestného činu.

Syn Andreje Babiše (65, ANO) může být nyní v klidu, a to ze stejného důvodu jako další příslušníci premiérovy rodiny, kteří byli loni v srpnu zbaveni obvinění. Tehdy bylo zastaveno stíhání i samotného premiéra, ale nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman (47) na sklonku roku tento verdikt zrušil. Stejně tak pokračuje vyšetřování jeho bývalé poradkyně Jany Mayerové (49). Z hlavní části případu však byla už dřív část týkající se premiérova syna vyloučena.

Při nynějším rozhodnutí o Babišovi mladším se Šaroch řídil Zemanovým názorem. Tedy že ani u něj, stejně jako u dalších rodinných příslušníků, nejsou žádné důkazy o zavinění. Neprokázalo se tedy, že věděli o tom, k čemu mělo vyčlenění Čapího hnízda z Agrofertu sloužit. Farma by totiž jinak neměla na dotaci 50 milionů korun pro malé podniky nárok. Sám premiér jakékoliv účelové jednání odmítá a o svém synovi tvrdí, že trpí schizofrenií. Ta měla být i za tím, že hovořil o svém únosu na Krym právě kvůli kauze Čapí hnízdo. Babiš jr. žije mimo Česko a dosud se ho nepodařilo vyslechnout. Nejvyšší státní zástupce přezkoumá usnesení o zastavení trestního stíhání Andreje Babiše mladšího, uvedl na Twitteru.

Babiš se Zemanem nad řízkem dohodli evakuaci Čechů z Číny:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
5. 2. 2020 • 18:00

Trestně bych stíhala Slonkovou.Přepadnut ze zálohy ex-manželku a psychofarmaky přitlumeného syna v jejich bytě ve Švýcarsku je fakt na trest! Slonková je mrcha!Pustila do celého světa video ze soukromí ex-manželky, která nemá s Čapím hnízdem nic společnýho a syna, o kterém Slonková velmi dobře ví, že n e n í důvěryhodný svěděk kvůli své nemoci .
Nevím kolik za to dostala, je mi to jedno.Ale to co provedla n e n í investigativní novinařina, to byl hnus!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.