Babiš se durdil: Proč Czechia!? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Babiš se durdil: Proč Czechia!?

Premiér Andrej Babiš
Premiér Andrej Babiš (Facebook A. Babiše)

Zkrácený název našeho státu pro zahraničí, tedy Czechia, rozpálil premiéra Andreje Babiše (65, ANO). Podle novinářů z amerického deníku The Wall Street Journal jim loni v březnu řekl, že neví, čí je to „stupidní nápad“. Přitom pro to sám zvedl ruku, když seděl ve vládě Bohuslava Sobotky (48, ČSSD).

Babiš údajně deníku řekl, že se mu název Czechia nelíbí, protože si ho lidé mohou plést s Čečenskem (Chechnya). „Jsme Česká republika, jsme Češi,“ rozhorlil se podle novinářů Babiš. Včera ale pro Aha! řekl, že o názvu samozřejmě věděl. „Řekl jsem, že ten název se mi nelíbí v angličtině a že používám Czech republic,“ prohlásil Babiš. V databázích OSN je Czechia jako alternativa k delší verzi Czech Republic uvedena od července 2017.

Babiš se Zemanem nad řízkem dohodli evakuaci Čechů z Číny:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
15. 2. 2020 • 12:42

Má pravdu , taky říkám ČR.Dál byl povolen v češtině název Česko ( po odtržení se Slovenska).
Pro mě byl nepřijatelný název Česko-slovenská republika, ale ze zcela jiných důvodů.V dnešní době ten název ( bohužel) mohou oprášit

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.