Táta zavražděné dívky: Myl jsem z podlahy krev mojí Terezky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Táta zavražděné dívky: Myl jsem z podlahy krev mojí Terezky!

Fotografie
Fotografie (internal)

Do poslední chvíle jsem věřil, že Terezka (†18) žije. Pak se mi zhroutil celý svět. To v dojemném dopise napsal táta dívky, kterou loni v květnu ubodal její spolužák Daniel M. (19). Ten za svůj hrůzný čin včera dostal 18 let vězení.

Toužil po spolužačce, ta ho ale odmítla. Odradit ho chtěla tvrzením, že má přítele. Tím si ale nevědomky podepsala ortel smrti. Mladík ji loni v květnu ve Zdemyslicích ubodal v den jejích narozenin. „Když ji nemohu mít já, nebude ji mít nikdo,“ vysvětloval své pohnutky.

„Chytil ji do kravaty, povalil na zem, bodl velkou silou nožem čtyřikrát do hrudníku, tři rány byly smrtící,“ popsal státní zástupce Jiří Richtr. Daniel pak z místa masakru odešel a rodině a kamarádům poslal fotku svých zakrvácených kalhot. „Zavraždil jsem Terku,“ napsal ve zprávě a přidal smajlík. Policii se pak k vraždě přiznal.
„Celou cestu domů jsem věřil v to, že moje dcera žije a že bude možná její záchrana. Nikdo si neumí představit, co jsem prožíval, když jsem viděl, jak z domu odnášejí rakev s jejím tělem. Nikdo si nedovede představit, když pak v noci drhnete dřevěnou podlahu od krve dcery a vaše slzy vám padají z očí do stejných míst na podlaze,“ popsal muka Terezin táta František Š. Celé rodině podle jeho slov hrůzný čin zničil život.

Kamarád nic neřekl
Daniel se kvůli Tereze pokusil předloni o sebevraždu. Léčil se, z hlavy ji ale dostat nemohl. O víkendu před masakrem se s vražedným plánem svěřil kamarádovi. „Nepřikládal jsem tomu váhu, byli jsme oba opilí,“ tvrdil kamarád. Teď mu hrozí za neoznámení trestného činu až tři roky ve vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.