Zamilovala se do vraha! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zamilovala se do vraha!

Jenny Curpenová
Jenny Curpenová (Foto Profimedia.cz, Facebook)

V srpnu 2017 světem otřásla brutální vražda švédské novinářky Kim Wallové (†30). Na své podomácky vyrobené ponorce ji sexuálně zneužil, mučil, zabil, následně zohavil a rozčtvrtil dánský vynálezce Peter Madsen (49), který za to vyfasoval doživotí. Teď si našel další »oběť«: ruskou umělkyni Jenny Curpenovou. Dokonce se s ní oženil!

Svatba se konala loni 19. prosince a na svém Facebooku ji potvrdila přímo Ruska žijící v dobrovolném politickém exilu ve Finsku. Manželství s Madsenem je prý skutečné a nejedná se o součást jejího uměleckého projektu týkajícího se postavy dánského konstruktéra »Tohle není Peter, kterého jsme znali«, kterému se v poslední době věnuje.

„Můj manžel spáchal hrozný zločin a byl za něj i potrestán. Nicméně to, že jsem měla možnost ho skutečně poznat, mi dává jedinečné právo říct, že jsem neskutečně šťastná, že můžu být s tak krásným, chytrým, talentovaným, oddaným a citlivým člověkem a mužem,“ hájí Ruska vraha. „Můj muž je jednou ze dvou obětí svého zločinu. To, že zůstává naživu, je potrestáním samo o sobě,“ doplnila. Kvůli rozhodnutí provdat se za vraha jí chodí stovky negativních zpráv, včetně výhrůžek smrtí. „Muži i ženy jsou připraveni zabít mě a mého manžela. Tohle je můj osobní život, do kterého nikomu nic není. Miluju a respektuju svého muže, jsem na něj pyšná. Jsem pyšná na celých jeho 49 let života, až na jediný den, který zůstane tragédií,“ uvedla Curpenová, která žije ve finském městě Salo s dalším exulantem Alexejem Děvjatkinem, s nímž má dva nezletilé syny. Madsen je ve vězení od srpna 2017, krátce po svém zatčení se rozvedl se svou tehdejší manželkou.

Z dopisování láska
Na projektu o Madsenovi začala Ruska pracovat v roce 2018 a od podzimu si začali psát. Podle dánského webu BT si Madsen v srpnu 2018 začal hledat i další kamarádky na dopisování. V současnosti má prý tři fanynky, které ho podporovaly i během soudu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.