ČSA se topí v dluzích, ale… Prezident Lašák má zámeček! A bere miliony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

ČSA se topí v dluzích, ale… Prezident Lašák má zámeček! A bere miliony!

Se svou rodinou bydlí v obří vile s obrovskou zahradou a bazénem.
Se svou rodinou bydlí v obří vile s obrovskou zahradou a bazénem. (Aha! – Petr Novotný, ČTK)

PRAHA – Prezident Českých aerolinií Radomír Lašák (41) si žije jako zámecký pán. Kousek za Prahou si nechal postavit obří vilu v zámeckém stylu za desítky milionů korun. Však si to také může dovolit. Ve státních ČSA má plat zhruba 240 tisíc korun měsíčně a k tomu dostává roční odměny v řádech mnoha milionů korun. Přitom ČSA se pořád potácí ve stamilionových ztrátách…

Do ČSA přišel Radomír Lašák z energetického gigantu ČEZ, kde byl členem představenstva do ledna 2006. Dnes žije s rodinou v obrovské vile, kterou si nechal postavit v Dobřichovicích u Prahy. Lašák se rád obklopuje luxusem – jeho vilu zdobí několik zámeckých věžiček, mohutné schodiště a rozsáhlá zahrada, kterou obehnal železným plotem. „Nechali si ještě postavit na zahradě obrovský krytý bazén a saunu, děti tam mají skluzavku, houpačky a basketbalový koš. To muselo stát balík,“ říká jeden ze sousedů. „Cena této vily v zámeckém stylu, s tak rozsáhlým pozemkem a v tak atraktivní lokalitě za Prahou se pohybuje okolo 30 milionů korun,“ odhadl cenu odborník na reality.

ČSA se dlouhodobě topí v dluzích a Lašák přitom rozhazuje miliony na odměny pro své manažery. Loni přidal členům managmentu aerolinek o 4 miliony víc, než měli v roce 2005. Přitom šéfů ubylo. Ve vedení aerolinek je 46 manažerů a předloni jich bylo 49. Lašák jim ale nadělil 141 milionů korun oproti předloňským 137 milionům korun. A sám dostal odměny v řádech mnoha milionů. Teď se navíc chválí, že fi rma dosáhla za prvních sedm měsíců letošního roku zisk 182 milionů korun. Jenže toho firma dosáhla jen díky prodeji pěti boeingů! Bez něj by fi rma byla ve ztrátě v řádech stovek milionů… A počet cestujících ČSA ubývá a letadla létají čím dál tím víc prázdnější.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.