Chlupatý potížista na vánočních trzích: Mýval se opil svařákem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Chlupatý potížista na vánočních trzích: Mýval se opil svařákem!

Mýval se opil svařákem!
Mýval se opil svařákem! (Foto Reuters)

Tak dlouho se chodí s kelímkem na svařák, až se mýval »utrhne«! Němce na vánočních trzích v Erfurtu pobavil mýval, který se tam opil tak, že se sotva držel na tlapkách. Pod obraz zpité zvíře chvíli laškovalo s turisty, pak omdlelo na schodech.

K alkoholu se mýval dostal během víkendu při prohrabávání košů, kde narazil na několik nedopitých kelímků se svařeným vínem. Vůně hřebíčku a skořice mu učarovala natolik, že neodolal a na zbytcích moku si s chutí zgustnul. Mluvčí policie se však alkohol v krvi zvířete zdráhal potvrdit a s novináři vtipkoval: „ Je to jen předpoklad. Dechová zkouška nebyla provedena.“ Na první pohled vtipná zpráva má ale smutnou dohru. Chlupatý opilec byl po odchycení převezen k místnímu myslivci, který ho utratil... Policie to vysvětluje tím, že v Německu jsou mývalové považováni za invazivní zvíře, tzn. že se rychle množí a vytlačují z přírody původní druhy. Z tohoto důvodu tam zákony povolují jeho odlov. „Jeho propuštění by tedy bylo nezákonné,“ vysvětlil mluvčí radnice v Erfurtu. Veterinář navíc uvedl, že měl mýval psinku, která může být v případě přenosu pro některá jiná zvířata smrtelná. V současné době se v Německu ve volné přírodě vyskytuje více než milion jedinců. Nezřídka se stává, že se zvídaví mývali zatoulají i do okolních zemí včetně České republiky.

Roztomilý prevít

„Nudíte se? Kupte si medvídka mývala!“ řval Pepin Jaromír Hanzlík v Postřižinách. Jenže pozor, mýval severní sice vypadá roztomile, je to ale pěkný prevít! Pochází ze Severní Ameriky a do Evropy se dostal někdy kolem roku 1927. Původní záměr byl chovat je na farmách kvůli kožešině, pak je ale začali vypouštět do volné přírody, kde se přemnožili. Protože nemá přirozeného nepřítele, devastuje původní faunu.

Video najdete zde:

Video najdete zde: https://www.youtube.com/embed/5UqOUHJgxB0

Mýval se opil svařákem!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.