Nerušit, máme lví piknik! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Nerušit, máme lví piknik!

Jen si dejte děti, ať hezky rostete.
Jen si dejte děti, ať hezky rostete. (Foto pro Aha – Simona Jiřičková)

Rodinná idylka! Tak vypadá v těchto dnech obědová pauza lvů berberských s dvěma sedmiměsíčními mláďaty Kitem a Kirou v královédvorském safari parku.

Díky stále příjemným teplotám a sluníčku si lví skupina stále může užívat venku nejen dlouhé venkovní procházky, ale i něco pořádného na zub jako na dokonalém pikniku. A na čem si při něm pochutnávají? „Dostávají vyvážený poměr červeného a bílého masa, přičemž hovězí maso tvoří převážnou část. Maso se jim posypává speciální směsí vitaminů a minerálů,“ uvedla ošetřovatelka zahrady Iva Benhamische s tím, že lvíčata se začala přikrmovat u kojení od šesti týdnů a po dosažení půl roku života dostávají už pouze maso. Lev berberský je v přírodě již vyhynulým poddruhem, který žije jen díky chovu v zoologických zahradách, a to v počtu okolo 120 jedinců.

Jsou vidět z hradu

Návštěvníci mohou lví rodinku pozorovat celou zimu v zadní části pěší zoo. Zde jsou k vidění buď ve venkovním výběhu, anebo ve vyhřívané expozici. Když jsou venku, lze je dobře sledovat z dřevěného hradu propojeným se Lvím safari. Při hezkém počasí tam bývají mezi 9. a 15. hodinou.

Víte, že...

...vyhladovělý lev dokáže na posezení spořádat až 30 kilo masa? V zoo dostává lev pravidelně 4 až 10 kg masa denně, přičemž jednou až dvakrát do týdne má půst.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.