Vánoční poselství Miloše Zemana: Popřál bolest a kritizoval náboženství! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vánoční poselství Miloše Zemana: Popřál bolest a kritizoval náboženství!

Zeman pronesl své poselství už posedmé.
Zeman pronesl své poselství už posedmé. (Foto Aha! – Michal Protivanský, Facebook)

Jako každý rok pronesl včera prezident Miloš Zeman (75) své vánoční poselství. Pochválil vládu a sdělil, že se považuje za kacíře debaty o změnách klimatu. A nakonec popřál lidem bolest z myšlení.

Nejprve hlava státu zmínila úspěchy Česka, mezi které řadí zvyšování důchodů a mezd, ale také nízkou nezaměstnanost. Zkritizoval ale pomalost soudních a stavebních řízení. „Pokud chceme překonat bytovou krizi, pak zrychlení stavebního řízení je nutnou, i když nikoli jedinou podmínkou,“ řekl. Podle Zemana se staly diskuze o klimatických změnách novým náboženstvím. V projevu označil sám sebe za kacíře. „Již miliony let se na této planetě střídají teplá a chladná období. A nejsem si jist, zda základem oteplování je právě lidská činnost, a ne třeba pohyby zemské osy,“ uvedl. Nakonec Zeman popřál především zdraví. „Chtěl bych vám popřát bolest. Ale víte, jakou bolest? Takovou bolest, o které mluvil Tomáš Masaryk, když řekl, že myšlení bolí,” dodal.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.