Bouračka na pražském Chodově: Havaroval autobus plný dětí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Bouračka na pražském Chodově: Havaroval autobus plný dětí!

Nehoda na pražském Chodově
Nehoda na pražském Chodově (Policie České republiky)

Pláč, křik a strach! Autobus plný předškolních dětí havaroval včera ráno na pražském Chodově. Podle prvních informací bylo na místě 30 zraněných a záchranáři proto vyhlásili traumaplán. Na místo se tak během pár minut sjeli záchranáři, hasiči i policisté z celé Prahy.

V autobuse městské hromadné dopravy cestovalo asi 22 holčiček a kluků ve věku kolem čtyř let z pražské mateřské školy Benjamínek. S nimi jelo několik dospělých. Vtom se ozvala rána! Řidič pražského dopravního podniku to napálil do linkového autobusu, který stál přímo před ním. Kolize vypadala děsivě, v celém autobuse plakaly děti. 

Oslnilo ho slunce?

Příčinu policie vyšetřuje, ale vše prozatím nasvědčuje tomu, že šoféra oslnilo sluníčko. V prvním voze byl jen řidič bez pasažérů. Dechová zkouška na alkohol byla u obou řidičů negativní. Nakonec zdravotníci vyšetřili 29 osob. Mezi 18 lidmi, kteří byli zranění, bylo 10 dětí. Ty vyvázly s pohmožděninami a odřeninami, několik dospělých bylo zraněno středně těžce. „Letecky byla transportována žena s úrazem hlavy,“ řekla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. 

Mikuláš nebyl

„Jeli jsme na Mikuláše, a žádnej nebyl,“ sdělil novinářům chlapeček, který nehodu přestál bez zranění. O něj a o další vyděšené mrňouse se v nedaleké jídelně starali kromě učitelek a záchranářů také drsní chlapi. Policisté rozdávali omalovánky, hasiči dráčky záchranáčky a všichni se snažili malé účastníky dramatické nehody zabavit, než si pro ně přišli rodiče.  

Srazily se tramvaje

Řidiči dvou tramvajových souprav v Liberci nezvládli včera v šest hodin ráno křížení na točně. Tramvaj přijíždějící od Ještědu narazila do zadního vozu odbočující soupravy, která jela z centra města. Jeden prázdný vůz se převrátil. Škoda se odhaduje na půl milionu korun, nikdo se nezranil. Jeden z řidičů byl v šoku a záchranka ho odvezla do nemocnice. 

Nehoda na pražském Chodově:

Video se připravuje ...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.