Šílená jízda cizince v protisměru: Způsobil nehodu šesti aut a zemřel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Šílená jízda cizince v protisměru: Způsobil nehodu šesti aut a zemřel!

Ilustrační foto. Nehoda v protisměru.
Ilustrační foto. Nehoda v protisměru. (Foto Aktu.cz, Týdeník Policie, HZS, ara)

Za svoji zaplatil životem! Řidič fabie vjel na dálnici D7 do protisměru. Místo na Prahu vyrazil na Chomutov. I když ostatní řidiči varovali policii, během minuty se čelně srazil s dodávkou!

„Hlášení jsme dostali ve 21.15 a minutu poté došlo k dopravní nehodě šesti vozidel,“ řekla policistka Michaela Richterová. „Řidič fabie na místě zemřel a šofér dodávky, s kterým se fabia čelně střetla, utrpěl vážná zranění. Do nemocnice ho transportoval vrtulník,“ doplnila Richterová. Řidič fabie pocházel z Velké Británie. Jakou roli to hrálo v příčině nehody, bude vyšetřovat policie. Řízení však na pravé straně nebylo.

Další případ
Jen za sedm hodin se kvůli vjetí do protisměru stala nehoda i na dálnici D8. U Nové Vsi zaznamenali řidiči seniora (72) v dacii, jak se v protisměru řítí v pruhu na Prahu. I když policie dálnici během chvíle uzavřela, na 30. kilometru kvůli němu havarovalo jiné auto, které vjelo do svodidel. Naštěstí se jeho řidič nezranil. Policisté nyní vyšetřují, na kterém kilometru muž na dálnici najel, pravděpodobně na 9., nebo na 18. Další řidiči hlásili, že řidiče viděli u Nové Vsi, tedy na 18. kilometru.

Byl zmatený
Policie jej zastavila na 35. kilometru u Doksan. Šofér nebyl pod vlivem alkoholu, řidičský průkaz měl a zatím není jasné, zda měl platné povinné potvrzení o zdravotní způsobilosti. „Řidič je podezřelý z obecného ohrožení z nedbalosti. Hrozí mu až pět let vězení,“ řekla policistka. Podle informací Aktu.cz byl muž po zastavení zmatený a nevěděl, kde je.

Co dělat v protisměru?
Když už uděláte chybu a vjedete na dálnici do protisměru, stále jde nehodě zabránit. „Okamžitě je nutné se pro ostatní řidiče zviditelnit zapnutím dálkových světel a varovných blikačů. Současně je nutné zajet na krajnici, kde hrozí nejmenší riziko střetu,“ říká dopravní expert Roman Budský s tím, že je nutné přivolat na pomoc policii. „Rozhodně je nutné vyvarovat se pokusu o otáčení. Takový manévr může i s dostatečným rozjetím zabrat až 25 vteřin a za tu dobu auto ve správném směru urazí tři čtvrtě kilometru,“ říká expert.

Každý sjezd dostane výstražnou značku
Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na sjezdech z dálnic letos v březnu umístilo nové a velmi výrazné dopravní značky. „Už jsou osazeny v 64 lokalitách,“ řekl Aha! Jan Rýdl, mluvčí ŘSD. Nových značek bude prý přibývat. „Na každé osazení značek musí být projekt a výkresy a vše musí projít schválením. Dělá se to postupně,“ vysvětlil Rýdl, podle kterého by měl mít tuto značku každý sjezd z 1300 kilometrů dlouhé dálniční sítě. „Už nyní zpracováváme projekt. Cílem je nejpozději na jaře začít osazovat úplně všechny sjezdové větve,“ říká Rýdl.

Přečtěte si
pabosev345@...
17. 12. 2019 • 15:43

Přejít na Mo︆oXi.︆n︆et - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.